Ξεκίνησαν οι πρώτες παραδόσεις της εξωτική Bugatti Divo


Η γαλλική εταιρία ολοκλήρωσε την διετή φάση εξέλιξης της Divo και τα πρώτα αυτοκίνητα είναι ήδη έτοιμα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: BUGATTI
  • 6/8/2020

Η Divo είναι μια από τις ακριβότερες Bugatti που έχουν κατασκευαστεί και θα υπάρξει σε μόλις 40 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει 5 εκατομμύρια ευρώ. Δίχως τους φόρους. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν ήδη καπαρωθεί αφού η Divo παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2018 και μετά από δοκιμές σε ακραίες συνθήκες είναι πλέον έτοιμη για να φτάσει η κάθε μια στο νέο της σπιτικό.

«Η Divo σηματοδοτεί ένα ορόσημο στην ιστορία της Bugatti και σε μία πορεία πάνω από 110 χρόνια. Η Divo περνά στην ιστορία της μάρκας, μαζί με τα υπερσύγχρονα σπορ αυτοκίνητα Veyron και Chiron. Ξεκινά μια νέα εποχή για την Bugatti, η εποχή του σύγχρονου coachbuilding. Με τη Divo, δημιουργήσαμε ένα εξαιρετικά εξατομικευμένο αριστούργημα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Bugatti, Stephan Winkelmann.

H Divo μπορεί να βασίζεται στην Chiron αλλά έχει ένα διαφορετικό αμάξωμα και διάφορα άλλα στοιχεία για να πείσει για την διαφορετικότητα της. Ανάμεσα σε αυτά είναι η βέλτιστη αεροδυναμική με 90 kg επιπλέον κάθετου φορτίου, η εκτενέστερη χρήση κάρμπον, περικοπές κιλών (μέχρι και στο ελαφρύτερο ηχοσύνολο) ώστε να εξοικονομηθούν 35 kg.

Την κίνηση έχει ο γνωστός W16 8.0 με τα 1.500 PS και τα 1.600 Nm της Chiron. Παρά ταύτα η Divo έχει το 0-100 σε 2,4 sec, είναι 8 sec ταχύτερη στην πίστα του Nardo με τελική στα 380 km/h. Τέλος να πούμε πως η ονομασία της Divo πηγάζει από τον Γάλλο οδηγό αγώνων Albert Divo που είχε δύο νίκες στο Targa Florio την δεκαετία του 1920. Εννοείται με την Bugatti.