Ξεκίνησε η γραμμή παραγωγή του νέου Nissan Juke


Μετά από επένδυση περίπου 110 εκατομμυρίων ευρώ η Nissan ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής στο εργοστάσιο της στο Sunderland.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/10/2019

Το νέο Juke το περιμένουμε στην χώρα μας προς τα τέλη του έτους για να προστεθεί στην πολυπληθή πλέον κατηγορία των κόμπακτ SUV και να τεθεί απέναντι από τα Renault Captur, Peugeot 2008, Skoda Kamiq κ.α. To SUV της Nissan παρουσιάστηκε το 2010 και έκτοτε έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις το ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα με βασικό ατού το τολμηρό του στιλ.

H δεύτερη γενιά του πάντα ιδιαίτερου ιαπωνικού μοντέλου σχεδιάστηκε και θα παράγεται στην Βρετανία. Άλλωστε η Nissan διατηρεί τις ομάδες εξέλιξης και έρευνας σε διάφορα μέρη του μεγάλου νησιού (στο Paddington, London, Cranfield και Bedfordshire). Και από το Sunderland θα καλύπτεται το 70% της ζήτησης των Juke για την ευρωπαϊκή αγορά. Χρειάστηκαν επίσης περισσότερες από 5.000 ώρες εκπαίδευσης του προσωπικού και νέες αναβαθμίσεις υποδομών και τεχνολογιών για την παραγωγή του Juke.

"Πριν από τριάντα πέντε χρόνια, η Nissan αποφάσισε να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εξυπηρετήσει τις ευρωπαϊκές αγορές. Μετά από 10 εκατομμύρια παραγωγής, το Sunderland είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Βρετανία και το ολοκαίνουργιο Juke είναι το πιο συνδεδεμένο αυτοκίνητο της Nissan. Με περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται από τη Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ήθελα να ευχαριστήσω τις έμπειρες και εξειδικευμένες ομάδες μας στο Paddington, Cranfield και Sunderland" είπε ο Πρόεδρος της Nissan Europe, Gianluca de Ficchy.