Ξεκίνησε η παραγωγή της Skoda Octavia


Στόχος στο εργοστάσιο της μάρκας στο Mlada Boleslav είναι η παραγωγή 1.150 αυτοκινήτων την ημέρα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/11/2019

Η γραμμή παραγωγής της νέας Skoda Octavia πήρε μπροστά στο εργοστάσιο της τσέχικης μάρκας δίνοντας προτεραιότητα στην έκδοση Combi, αφού τα station wagon παραμένουν μια δημοφιλή επιλογή για τους Ευρωπαίους. Μάλιστα, η Octavia Combi είναι το δημοφιλέστερο στην κατηγορία του.

Ο ρυθμός παραγωγής της Octavia είναι κατά μέσο όρο στις περίπου 400.000 αυτοκίνητα το χρόνο και η εταιρία αναφέρει πως μαζί με το αρχέτυπο μοντέλο από το 1959 έχει κατασκευάσει περισσότερες από 6,5 εκατομμύρια μονάδες.

Αργότερα από το 2020 θα ξεκινήσει η παραγωγή και των εκδόσεων RS και Scout, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως η Octavia έχει για πρώτη φορά υβριδική plug-in έκδοση. Εδώ να πούμε πως εκείνη την περίοδο υπήρχε η πρώτη γενιά της Octavia (μαζί είναι πέντε). Ωστόσο, στο σύγχρονο κεφάλαιο του μοντέλου οι γενιές είναι τέσσερις.

Το εργοστάσιο στο Mlada Boleslav είναι το βασικό της Skoda και της Octavia που ξεκίνησε να κατασκευάζεται εκεί από το 1996. Ωστόσο, το δημοφιλές μοντέλο των Τσέχων κατασκευάζεται και σε άλλα μέρη του κόσμου συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Κίνας, της Ρωσίας, της Αλγερίας, του Καζακστάν και της Ινδίας.