Ξεκίνησε η παραγωγή της σπέσιαλ Aston Martin DBS 59


H DBS 59 έχει πολλές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην αγωνιστική DBR1 που πρωταγωνίστησε στο Le Mans.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/4/2019

Οι 24 Ώρες του Le Mans το 1959 έχουν γραφεί με χρυσά γράμματα στην αγωνιστική ιστορία της Aston Martin, καθώς οι Roy Salvadori και Caroll Shelby με την DBR1 είδαν πρώτοι την καρό σημαία, τερματίζοντας μπροστά από την δεύτερη DBR1 πίσω από το τιμόνι της οποίας εναλλάσσονταν οι Maurice Trintigmant και Paul Frere.

Προκειμένου λοιπόν να τιμήσει αυτήν την επιτυχία, που έγινε πριν από ακριβώς 60 χρόνια, η βρετανική εταιρεία παρουσίασε τη σπέσιαλ DBS 59. Η οποία θα κατασκευαστεί σε 24 αντίτυπα, ένα για κάθε ώρα του αγώνα, αποκλειστικά στο παραδοσιακό British Racing Green. Η οροφή είναι από ανθρακονήματα, η μάσκα είναι και αυτή ειδική, όπως και οι ζάντες των 21 ιντσών, ενώ οι λεπτομέρειες είναι στο χρώμα του χαλκού.

Στο εσωτερικό οι επενδύσεις των καθισμάτων είναι αντίστοιχες αυτών της DBR1, μιας και το υλικό από το οποίο ήταν κατασκευασμένα αυτά της τελευταίας αναλύθηκε και κατασκευάστηκε εκ νέου. Στις πλάτες των καθισμάτων υπάρχει κεντημένο το λογότυπο «59», ενώ δέρμα υπάρχει και στο ταμπλό.

Ο κινητήρα είναι ο ίδιος που κινεί και την DBS Superleggera. Πρόκειται για τον V12 των 5,2 lt της μάρκας ο οποίος αποδίδει 725 PS και 900 Nm, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και συμβάλλει στη επίτευξη πολύ καλών επιδόσεων -τελική ταχύτητα 339 km/h και 0-100 km/h σε μόλις 3,4 sec.