Ξεκίνησε η παραγωγή της Toyota Corolla


Η έναρξη της παραγωγής της νέας Toyota Corolla, στη μονάδα παραγωγής που διατηρεί η ιαπωνική φίρμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σηματοδοτεί την επιστροφή του θρυλικό μοντέλου στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/1/2019

Μια νέα αρχή στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks πραγματοποιεί η Toyota, περνώντας στη γραμμή παραγωγής την πολυαναμενόμενη Corolla.

Το δημοφιλές μοντέλο θα παράγεται στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η ιαπωνική φίρμα στο Derbyshire.

Εκεί θα κατασκευάζεται τόσο η hatchback όσο και η station wagon έκδοση του αυτοκινήτου, το οποίο θα προσφέρεται όχι με μία αλλά με δύο υβριδικές εκδόσεις.

Η πρώτη θα εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,8 λίτρου αποδίδοντας 122 ίππους και η δεύτερη με δίλιτρο κινητήρα φτάνοντας τους 180 ίππους.

Η γκάμα της νέας Corolla συμπληρώνεται από τον υπρετροφοδοτούμενο κινητήρα των 1,2 λίτρων, η μέγιστη ισχύς του οποίου αγγίζει τους 116 ίππους.

Το νέο μικρομεσαίο hatchback της Toyota βασίζεται στο πλαίσιο που έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία TNGA και μεταξύ άλλων φιλοξενεί το μέχρι σήμερα γνωστό C-HR, εξασφαλίζοντας αυξημένη κατά 60% ακαμψία και χαμηλότερο κατά 10 χιλιοστά κέντρο βάρους. Η διάθεση της νέας Corolla στην Ευρώπη πρόκειται να ξεκινήσει το προσεχή Φεβρουάριο.