Ξεκινούν οι παραδόσεις του νέου ηλεκτρικού Hummer Pickup (Video)


Εκπρόσωπος της General Motors ανακοίνωσε ότι οι εντός του Δεκεμβρίου θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους τα πρώτα οχήματα του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου GMC Hummer Pickup.

  • KEΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/11/2021

Η επαναφορά του GMC Hummer στη νέα εποχή της αυτοκίνησης δεν θα μπορούσε να γίνει με πιο χαρακτηριστικό τρόπο και με πιο χρηστικό σε ό,τι αφορά τη μορφή του. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό pickup όχημα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Duncan Aldred, Αντιπρόεδρος παγκόσμιων πωλήσεων της Buick και της GMC στον Όμιλο General Motors, τα πρώτα Hummer Pickup EV θα παραδοθούν στους πρώτους πελάτες τους εντός του Δεκεμβρίου. 

Ο κ. Aldred δήλωσε σχετικά: «Θα είναι το αποκορύφωμα ενός εκπληκτικού ταξιδιού που διήρκεσε δύο χρόνια. (Η δημιουργία τού Hummer Pickup EV) Ήταν το συντομότερο πρόγραμμα εξέλιξης και δημιουργίας ενός νέου οχήματος που έχει εφαρμόσει η General Motors, από την αρχική σκέψη μέχρι την υλοποίηση και την παραλαβή του από τους πελάτες».

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Hummer Pickup είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου GM που βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «Ultium» η οποία δημιουργήθηκε για τα νέα οχήματα του αυτής της τεχνολογίας. Αυτά τα πρώτα οχήματα θα είναι η εξοπλιστική έκδοση «Edition 1» η οποία θα είναι η μόνη διαθέσιμη κατά πρώτο έτος κατασκευής του καινούργιου μοντέλου, μέχρι να ικανοποιηθεί όσο το δυνατόν η ζήτηση γι’ αυτό. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η εταιρεία «άνοιξε» τις παραγγελίες μέσω διαδικτύου, η λίστα συμπληρώθηκε εντός 10 λεπτών της ώρας! 

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 1.014 PS και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 15.592 Nm, σύμφωνα με την GMC! Οι μπαταρίες του έχουν ονομαστική χωρητικότητα 200 kWh και μπορούν να δώσουν μια μέγιστη θεωρητικά αυτονομία 529 km. Όπως ανακοινώθηκε, για την επιτάχυνση 0-60 mph (0-97 km/h) χρειάζεται περίπου 3,0 sec. To μήκος τού Hummer Pickup EV φτάνει τα 5.507 mm και το βάρος του περίπου τους 4,5 τόνους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Joe Biden (φωτογραφία επάνω) επισκέφτηκε το εργοστάσιο Factory Zero της General Motors στο οποίο κατασκευάζεται το νέο μοντέλο και το οδήγησε, όπως μπορούμε να δούμε παρακάτω. Έπειτα από την εμπειρία του το χαρακτήρισε ως «ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο».