Ξεκινούν οι παραγγελίες του VW Golf GTI TRC


Στις προθήκες της VW τοποθετήθηκε το Golf GTI TRC των 290 ίππων, διεκδικώντας και επισήμως τον τίτλο της κορυφαίας έκδοσης της σειράς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/1/2019

Το κορυφαίο VW Golf GTI όλων των εποχών διαθέτει τα διακριτικά TRC, έναν δίλιτρο, προφανώς υπερτροφοδοτούμενο, κινητήρα βενζίνης απόδοσης 290 ίππων και όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του επιτρέπουν να κοιτάει στα μάτια ισχυρότερες προτάσεις.

Αναλυτικότερα, ο δίλιτρος TFSI κινητήρας συνδυάζεται με ένα ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ωστόσο στη μεταφορά των 290 ίππων στην άσφαλτο μέσω των μπροστινών τροχών συμβάλει και ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Στο εσωτερικό των μπροστινών τροχών μπορεί να διακρίνει κανείς τους διάτρητους δίσκους, οι ζάντες των 18 ιντσών (19 ιντσών προαιρετικά) είναι σφυρήλατες και τα αεροδυναμικά βοηθήματα τέτοια ώστε να μην τίθεται υπό αίρεση ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα, η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,6 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα ή στα 260 χλμ./ώρα.

Αντιστοίχως, στο πακέτου εξοπλισμού μπορούν να συμπεριληφθούν τα ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ ή ακόμα και τα semi slicks ελαστικά.

Το VW Golf GTI TRC διατίθεται μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται αν πρόκειται για μια έκδοση που θα παραχθεί σε συγκεκριμένων αριθμό αντιτύπων. Σε κάθε περίπτωση αξίζει να γνωρίζεται ότι η τιμή του στη Γερμανία ξεκινά από τα 38.950 ευρώ.