Ξεκινούν οι πωλήσεις του νέου Renault Arkana στην Ευρώπη


Την ευρωπαϊκή του καριέρα ξεκινά το νέο Renault Arkana, οι πωλήσεις του οποίου ξεκινούν στη γηραιά ήπειρο αυτόν το μήνα.

  • 5/3/2021

Το άγνωστο στους περισσότερους Renault Arkana ξενικά την εμπορική πορεία του στην Ευρώπη, έχοντας ήδη δοκιμαστεί για δύο ολόκληρα χρόνια στην ιδιαίτερα απαιτητική αγορά της Ρωσίας στην κατηγορία των compact SUV.

Το Renault Arkana βασίζεται στην πλατφόρμα που φιλοξενεί τα νέα Clio και Captur και έχει γίνει γνωστή με την κωδική ονομασία CMF-B. Σε αντίθεση με τη Ρωσία και τη Νότια Κορέα όπου προσφέρεται ως Samsung XM3, στην Ευρώπη το Arkana θα διαθέτει αποκλειστικά υβριδικές εκδόσεις.

Οι τελευταίες θα χρησιμοποιήσουν ως βάση των ήδη γνωστό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,3 λίτρου, ο οποίος θα προσφέρεται σε εκδόσεις των 130 και των 160 ίππων.

Στην κορυφή της γκάμας του βέβαια θα τοποθετείται το υβριδικό σύνολο E-TEC απόδοσης 145 ίππων, το οποίο συνδυάζει τη λειτουργία ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με μπαταρίες ιόντων λιθίου μεγέθους 1,2 kW, οι οποίες θα επιτρέπουν σε αστικό περιβάλλον την κάλυψη του 80% της απόστασης με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν και σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοινώνει η γαλλική φίρμα, το Arkana E-TECH Hybrid  θα καταναλώνει 4,9 λίτρα ανά καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και θα εκλύει 111 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο.

Παρά το γεγονός ότι το νέο Renault Arkana έχει αφετηρία τα Clio και Captur, οι διαστάσεις του είναι σημαντικά μεγαλύτερες. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το συνολικό μήκος φτάνει τα 4,57 μέτρα και ότι ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 513 λίτρα (480 στις υβριδικές εκδόσεις).

Συνεπώς, μιλάμε για ένα μικρομεσαίων διαστάσεων SUV, η εικόνα του οποίου είναι αρκετά σύγχρονη και δυναμική. 

Οι πωλήσεις του Renault Arkana πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα στην Ευρώπη, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί ακόμα πότε πραγματοποιηθούν οι πρώτες παραδόσεις. Αβέβαιο παραμένει για το αν και πότε θα έρθει το γαλλικό SUV στη χώρα μας, πλαισιώνοντας τα Captur και Kadjar.