Ξεπουλάει η ηλεκτροκίνητη Porsche Taycan


Περισσότερες από 30.000 προπαραγγελίες έχει δεχθεί η Porsche για την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Taycan, αριθμός που αντιστοιχεί στην παραγωγή των πρώτων 10-12 μηνών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/7/2019

Μπορεί η επίσημη πρεμιέρα της Porsche Taycan να μην έχει πραγματοποιηθεί ακόμα και η γερμανική φίρμα να κρατά ακόμα και σήμερα κάποια από τα «χαρτιά» της κλειστά, ωστόσο, αυτό ελάχιστα έχει μειώσει το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο sportscar.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι προπαραγγελίες που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα η Porsche, οι οποίες ξεπερνούν τις 30.000 και καλύπτουν κατά προσέγγιση τους πρώτους 12 μήνες παραγωγής του ηλεκτροκίνητου sportscar.

Μάλιστα η ανέλπιστα ισχυρή ζήτηση για την Porsche Taycan ανάγκασε την Porsche να αναθεωρήσει τον αρχικό προγραμματισμό της ο οποίος προέβλεπε την κατασκευή 20.000 μονάδων τον πρώτο παραγωγής του αυτοκινήτου.

Ήδη η άνθρωποι της Porsche θεωρούν ότι ο αριθμός αυτός μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί, γεγονός που θα αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες στην γκάμα του Γερμανού κατασκευαστή, καθώς προτάσεις όπως η 911 και πολύ περισσότερο η 718 Cayman και Boxster αναμένεται να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε μία από τις προπαραγγελίες της ηλεκτροκίνητης Taycan η Porsche έχει εισπράξει το ποσό των 2.500 ευρώ, με την τιμή του αυτοκινήτου να υπολογίζεται ότι θα ξεκινά κάτω από τις 80.000 ευρώ.