ΚΤΕΛ Ελαιώνα: Αυτή είναι η πρόταση για την ονομασία του νέου σταθμού


Η αποκάλυψη έγινε από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΠΟΑΥΣ.

  • 10/10/2022

Η απόφαση για τη μεταφορά των σταθμών ΚΤΕΛ της Λ. Κηφισού και της Λιοσίων είναι ειλημμένη και το πλάνο έχει ορίσει ως νέα έδρα ένα σύγχρονο συγκρότημα εγκαταστάσεων που θα βρίσκεται στην περιοχή του Ελαιώνα.

Το κόστος της ανέγερσης του νέου ΚΣΥΛ (Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων) θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ και θα φιλοξενηθεί σε έκταση 66 στρεμμάτων που θα περικλύεται από τον παράδρομο της Λ. Κηφισού, την Ιερά Οδό, την Αγία Άννης και Πιερίας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αιγάλεω.

Το περασμένο Σάββατο 8 Οκτωβρίου έγινε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) στην πόλη των Χανίων, στην οποία βρέθηκε και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για την ξεχωριστή σημασία της φετινής Συνέλευσης αφού φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση των ΚΤΕΛ και συμπλήρωσε:

«Φιλοξενείται (σ.σ. η Συνέλευση) στα Χανιά, τιμώντας έτσι την προσφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον κλάδο. Άλλωστε είναι κοινή μας επιθυμία, δική σας και δική μου από το 2014, ο νέος σύγχρονος σταθμός που θα γίνει στον Ελαιώνα να ονομαστεί “Κωνσταντίνος Μητσοτάκης”, ως ελάχιστος φόρος τιμής στον οραματιστή και πρωτοπόρο, πολιτικό άνδρα».