Lagonda All-Terrain Concept


Η Aston Martin θα παρουσιάσει ένα ηλεκτροκίνητο SUV πρωτότυπο το οποίο είναι το πρώτο που θα φέρει το εταιρικό σήμα της Lagonda.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙO.
  • 6/2/2019

Πέρυσι, η Aston Martin είχε παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρωτότυπο Lagonda Vision Concept, ένα όχημα το οποίο επανέφερε στο προσκήνιο την εταιρεία της Lagonda (η οποία ιδρύθηκε το 1906 και βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία της πρώτης από το 1947).

Τότε είχε ανακοινωθεί ότι θα ξαναϋπάρξει ως ανεξάρτητη εταιρεία πολυτελών αυτοκινήτων και στη φετινή έκθεση θα δούμε το πρώτο δείγμα αυτής, τη Lagonda All-Terrain.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες για το πρωτότυπο είναι ελάχιστες. Θα είναι ένα ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο αναμένεται να έχει ευρύ αμάξωμα, όπως φαίνεται στη μοναδική φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία. Σε αυτή, διαφαίνονται επίσης η μεγάλη μάσκα, ότι έχει μικρές κάμερες στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών και το σχετικά χαμηλό ύψος του παρμπρίζ. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Lagonda αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2021. 

Ο κ. Andy Palmer, Πρόεδρος και CEO της Aston Martin Lagonda δήλωσε σχετικά: «Το πρωτότυπο Lagonda All-Terrain δείχνει πολλά από τα στοιχεία που θα έχει το πρώτο μοντέλο παραγωγής της εταιρείας, όπως και το γεγονός ότι η τεχνολογία μηδενικών ρύπων που έχει αναπτύξει η Lagonda μάς επιτρέπει να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά αυτοκίνητα τα οποία θα επανακαθορίσουν θεμελειωδώς τη θέση τους στην αγορά. Αναμένω ότι το περίπτερο της Aston Martin Lagonda θα συγκεντρώσει περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά και αγωνιώ να δω τις αντιδράσεις του κοινού για τη Lagonda All-Terrain».

Εκτός της Lagonda All-Τerrain Concept, στο περίπτερο της Aston Martin Lagonda θα παρουσιαστούν οι Vantage, DB11 AMR και DBS Superleggera.