Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae: Αποχαιρετισμός στα όπλα...


Η τελευταία Aventador είναι εδώ και είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ.

  • 8/7/2021

Η τελευταία έκδοση της Lamborghini Aventador παρουσιάστηκε από την ιταλική μάρκα, και -ως φινάλε- είναι άκρως εντυπωσιακή από κάθε άποψη.

Η Ultimae διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 6,5 λίτρων, V12 που αποδίδει 769 ίππους, 39 περισσότερους από την Aventador S και 10 λιγότερους από την Aventador SVJ.

Επίσης, η Ultimae είναι πιο ελαφριά από την S, αφού ζυγίζει 1549 κιλά, χωρίς τα υγρά.

Σύμφωνα με τη Lamborghini, η Ultimae θα αγγίζει τα 100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, και τα 200 χλμ/ώρα σε 8.7 δευτερόλεπτα, με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 357 χλμ/ώρα.

Όπως όλες οι Aventador, έτσι κι η Ultimae θα έχει τετρακίνηση, με αυτόματο κιβώτιο ISR επτά σχέσεων. Θα διαθέτει, μάλιστα, και κινούμενο πίσω άξονα, που θα αντιδρά στις κινήσεις του τιμονιού του οδηγού σε 5 μιλισεκόντ.

Φυσικά, η Ultimae θα διαθέτει τέσσερα mode οδήγησης: το Strada, το Sport και το Corsa, και ένα προσωπικά διαμορφωμένο από τον οδηγό, με την ταιριαστή ονομασία Ego.

Οι ζάντες της Ultimae θα είναι σφυρήλατο κράμα, με διάμετρο 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών στους πίσω τροχούς, που είναι εφοδιασμένοι με τα Pirelli P Zero Corsa ελαστικά.

Δεν είναι ακόμα γνωστή η τιμή πώλησης αυτού του εξωτικού οχήματος, όμως θα ξεπερνά αυτήν την Aventador S, που έφτανε τα 400.000 ευρώ.