Lamborghini Huracan STO για hardcore καταστάσεις


Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε μία Huracan που μπορεί να έχει άδεια κυκλοφορίας για τους δρόμους αλλά πίσω της κρύβεται ένα αγωνιστικό θηρίο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: LAMBORGHINI
  • 19/11/2020

Η Huracan Performante μπορεί να έχει ξεπουλήσει αλλά για αυτό υπάρχει η Super Trofeo Omologata ή πολύ απλούστερα STO. Η οποία έχει εξελιχθεί υπό την επιμέλεια της Squadra Corse προσδίδοντας μια αγωνιστική νότα από την αγωνιστική Super Trofeo Evo και τις επιτυχίες στην κατηγορία GT3 μαζί με το χατ-τρικ στις 24 Ώρες της Daytona.

Εξωτερικά τον ξεχωριστό χαρακτήρα της STO σηματοδοτεί ο racing συνδυασμός του γαλάζιου με το πορτοκαλί και φυσικά τα πρόσθετα αεροδυναμικά βοηθήματα που είναι ακόμη πιο αποδοτικά αεροδυναμικά από εκείνα της Performante.

Ενδεικτικά να πούμε πως η πίσω πτέρυγα με τα δύο επίπεδα έχει χειροκίνητη ρύθμιση με αλλαγή του παραγόμενου φορτίου έως 13%. Σε συνδυασμό με τα spoiler και τα ρυθμιζόμενα splitter το μέγιστο κάθετο αεροδυναμικό φορτίο είναι έως μισή φορά μεγαλύτερο από την Performante.

Ταυτόχρονα υπάρχει εκτενέστερη χρήση και περισσότερο κάρμπον έως 75% στο αμάξωμα για μείωση του απόβαρου κατά 43 kg (συνολικό στα 1.339 kg). Αυτό που συμβάλλει περισσότερο στην μείωση είναι τόσο οι 20άρες ζάντες μαγνησίου και ακόμη περισσότερο η κατάργηση του άξονα και του σχετικού διαφορικού στον μπροστινό άξονα αφού η STO είναι καθαρά πισωκίνητη.

Με την ισχύ των 640 PS και την ροπή των 600 Nm να προέρχεται από τον απαράλλαχτο V10 χωρητικότητας 5,2 lt της Performante και πάντα αναπνέοντας ατμοσφαιρικά. Σχετικά με τις επιδόσεις η επιτάχυνση για την διαδικασία των 0-100 km/h διαρκεί 3 sec, για τα 0-200 km/h δεν ξεπερνά τα 6 sec, ενώ η τελική αγγίζει τα 310 km/h.

Αξιοσημείωτα είναι τα κεραμικά Brembo που πετάνε.. άγκυρα από τα 100 km/h με απόσταση ακινητοποίησης τα 30 m. Τέλος θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε την τιμή για όσους ενδιαφέρονται. Η οποία είναι στα 249.412 ευρώ. Δίχως τους φόρους.