Lamborghini Huracan Turbo VS Kawasaki H2R: Ποιος κερδίζει;


1.100 άλογα εναντίον 310. Από τον αριθμό και μόνο φαίνεται ποιος θα είναι ο νικητής. Στην περίπτωσή μας όμως δεν μετρά μόνον η απόδοση μια και η κόντρα διαδραματίζεται ανάμεσα σε ένα supercar και σε μία superbike.

  • Πηγή: CarWow
  • 11/10/2021

H JM Imports ανέλαβε την τροποποίηση της Huracan, τοποθετώντας της 2 τεράστια turbo και αυξάνοντας έτσι την απόδοση του κάποτε ατμοσφαιρικού V10 κινητήρα 5,2 λίτρων. Μετά την τροποποίηση του κινητήρα αυτού η απόδοση αγγίζει τους 1.100 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής.

H αναλογία ισχύος-βάρους της Huracan είναι 759 ίπποι ανα τόνο.

Το Kawasaki Ninja H2R δεν έχει δεχτεί κάποια τροποποίηση όμως. «Φοράει» έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.000 cc, με απόδοση 310 ίππους και 165 Nm ροπής. Από μεριάς απόδοσης και μόνο το Ninja είναι πιο δυνατό από ένα Honda Civic Type R με αναλογία ισχύος-βάρους 1.054 ίππους ανα τόνο.

Με τα παραπάνω τεχνικά στοιχεία είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τον νικητή. Πολλοί θα έλεγαν ότι η Huracan βρίσκεται σε μεονεκτική θέση, ενώ άλλοι θα είχαν αμφιβολίες για το Ninja μιας και η τεράστια ιπποδύναμη της αποστέλλεται στους πίσω τροχούς.

Στο παραπάνω βίντεο θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα...