Λανθάνουσα ανανέωση για το Honda Civic


Μετά την πρόσφατη ανανέωση από την οποία πέρασε το αμερικανικών προδιαγραφών Civic έφτασε η ώρα και για το ευρωπαϊκό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/11/2019

Το οποίο, ως γνωστόν εξακολουθεί να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στην Βρετανία. Σε σχέση με το τωρινό μοντέλο και κατά τα ειωθότα της εταιρίας οι αισθητικές αλλαγές είναι πολύ διακριτικές και εντοπίζονται κυρίως στην χαμηλότερη μάσκα μπροστά η οποία αγκαλιάζει τους στάνταρ πλέον LED προβολείς.

Επανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες, το πίσω μέρος έχει εξίσου μικρής έκτασης αλλαγές, υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες και νέες επιλογές χρωμάτων. Στο εσωτερικό οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για ποιοτικότερα υλικά με καλύτερη premium αίσθηση, οι top εκδόσεις έχουν ηλεκτρικά καθίσματα με οκτώ ρυθμίσεις, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν κάποιο νέοι διακόπτες με πιο απτή αίσθηση.

Η γκάμα των κινητήρων του Civic συνεχίζει ως είχε με τον 1.0 VTEC Turbo των 126 PS και 200 Nm (από 107 g CO2/km με το CVT) και τον 1.5 VTEC Turbo των 182 PS και 240 Nm (από 128 g CO2/km με το εξάρι μηχανικό). Η Honda ανακοίνωσε και τον αναβαθμισμένο 1.6 i-DTEC με τους 120 PS και τα 300 Nm και εκπομπή από 90 g CO2/km. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν το σύνολο ασφαλείας Honda Sensing.