“Learmousine”: Lear Jet ή λιμουζίνα;


Ένα από τα πιο περίεργα οχήματα στον κόσμο βγαίνει ξανά σε δημοπρασία. Το «Learmousine» απευθύνεται σε συλλέκτες καθώς ούτε να το οδηγήσεις στον δρόμο μπορείς ούτε να πετάξει με αυτό.

  • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/6/2022

Θυμίζει το ανέκδοτο με τη γοργόνα… Στην ιστοσελίδα «jiddmotorsmitsubishi.com» υπάρχει προς πώληση το όχημα που ονομάζεται «Learmousine» το οποίο κατασκεύασαν οι άνθρωποι της εταιρείας «Exotic Couch» με σκοπό να τραβήξουν το ενδιαφέρον και να βρουν αγοραστές. 

Ωστόσο το εγχείρημά τους δεν είχε την ανταπόκριση που ανέμεναν και το μοναδικό πρωτότυπο που δημιουργήθηκε βγαίνει πάλι προς πώληση. Αυτή τη φορά, η τιμή του είναι ακόμα μικρότερη από την προηγούμενη. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, η τιμή του οχήματος είναι 3.799.999 δολάρια (περίπου 3.550.000 ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία).

Το όχημα σχεδιάστηκε από τον Dan Harris, ο οποίος είχε την ιδέα, και χρησιμοποιήθηκε η άτρακτος ενός πραγματικού Learjet το οποίο αποσύρθηκε από τους αιθέρες το 2005. Σύμφωνα με την εταιρεία «Exotic Couch» που το κατασκεύασε, χρειάστηκαν χρόνια σχεδιασμού 40.000 εργατοώρες και δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής του.

Στο πίσω μέρος του οχήματος τοποθετήθηκε ένας V8 Vortec κινητήρας της Chevrolet χωρητικότητας 8,1 λίτρων που αποδίδει 400 ίππους ο οποίος δίνει κίνηση στους εκεί τροχούς, μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων. 

Κατασκευάστηκε ένα ειδικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετήθηκαν ο κινητήρας, η άτρακτος και η ανάρτηση η οποία είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος. Το μήκος του οχήματος φτάνει τα 42 πόδια (12,8 m) και το πλάτος του τα 8 πόδια (2,4 m), χωρίς να υπολογίζεται σε αυτό το εκπέτασμα των φτερών.

Το εσωτερικό του έχει διαμορφωθεί για να μπορεί να φιλοξενήσει έως και 18 επιβάτες και διαθέτει τηλεόραση 42 ιντσών και ηχοσύστημα 17.000 W. To «Learmousine» έχει πάρει έγκριση τύπου για να κινείται στον δρόμο και στο οδόμετρό του έχουν καταγραφεί 4.366 μίλια (περίπου 7.000 km).  Ωστόσο είναι σχετικά δύσκολο να κυκλοφορήσει ακόμα και στο αμερικανικό οδικό δίκτυο.