LF-30 Electrified Concept: Στη Γενεύη το μέλλον της Lexus (video)


Ένα υπερ-φουρτουριστικό concept δημιούργησε η Lexus ως βάση για τις μελλοντικές της δημιουργίες και μετά το Τόκιο και την εκεί έκθεση, το αυτοκίνητο έρχεται και στην Ευρώπη, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

  • 23/2/2020

Το νέο μοντέλο είναι ιδιαίτερα τολμηρό σχεδιαστικά καθώς το εμπρός καπό είναι πολύ μικρό, ενώ οι πόρτες ανοίγουν σε στιλ gullwing. To εσωτερικό εισάγει μια νέα σχεδιαστική φιλοσοφία με την ιαπωνική λέξη Tazuna που είναι το τράβηγμα του αναβάτη στα γκέμια του αλόγου. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο, παρά τις καινοτομίες αυτόνομης οδήγησης που φέρει μπορεί να οδηγηθεί με οδηγοκεντρικό προσανατολισμό. Ενσωματώνει παράλληλα πολλές τεχνολογίες όπωςέλεγχο μέσω χειρονομιών και αναβαθμισμένη παρουσίαση πληροφοριών μέσω επαυξημένης πραγματικότητας (AR) στο κόκπιτ, ενώ οι τέσσερις επιβάτες μπορούν να απολαύσουν μουσική hi-end χάρη στο ηχοσύστημα της Mark Levinson.

Μία κρυστάλλινη οροφή πάνω από τα πίσω καθίσματα περιλαμβάνει ένα παράθυρο απεικόνισης με φωνητικό έλεγχο και έλεγχο μέσω χειρονομιών “SkyGate” που χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για προβολή διαφόρων πληροφοριών, όπως ρεαλιστικό έναστρο ουρανό, αγαπημένα βίντεο του χρήστη ακόμα και πληροφορίες πλοήγησης. Πέραν της στιλιστικής μοναδικότητας, το εσωτερικό είναι πολυτελές και οικολογικό με τη χρήση βιώσιμων υλικών για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Το Yakisugi (είδος κέδρου), ένα παραδοσιακό Ιαπωνικό υλικό, χρησιμοποιείται στο πάτωμα και στο τιμόνι, ενώ ανακυκλωμένο μέταλλο επεξεργασμένο σε μορφή νήματος χρησιμοποιείται στην διακοσμητική επένδυση των θυρών.

Το μήκους 5.090 mm πρωτότυπο έχει μεταξόνιο 3,2 μέτρα και βάρος 2.400 κιλά λόγω των μπαταριών χωρητικότητας 110 kWh που δίνουν αυτονομία στο αυτοκίνητο 500 km κατά WLTP. H μέγιστη ισχύς είναι στα 400 Kw (544 ίπποι) με 700 Nm ροπής, χρειάζεται 3,8 sec για τα πρώτα 100 km/h από στάση και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 200 km/h.