LG και Magna κοντά σε συμφωνία για το αυτοκίνητο της Apple


Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το μόνο που μένει για την συνεργασία της LG, της Magna και της Apple για την κατασκευή ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι να πέσουν οι υπογραφές

  • 14/4/2021

Η κοινοπραξία μεταξύ LG και Magna, ισχυρίζεται πως είναι πολύ κοντά στο να υπογράψει τα συμβόλαια για την παραγωγή του αυτοκινήτου της Apple. Λίγες μέρες μόλις μετά την παραίτηση από την αγορά των κινητών τηλεφώνων, η LG σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην κατασκευή ανταλλακτικών και εξαρτημάτων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η LG Electronics και η Magna International εργάζονται από κοινού στην προσπάθεια να γίνουν οι κατασκευαστές του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που σκοπεύει να δημιουργήσει η Apple.

Σύμφωνα με τους «The Korea Times», ανώνυμες πηγές ισχυρίζονται πως η LG Magna ήδη συζητά τις τελευταίες λεπτομέρειες για το πλαίσιο, στο οποίο θα βασιστεί το ηλεκτρικό μοντέλο.

Οι δύο συνέταιροι είναι πολύ κοντά στη τελική συμφωνία και την υπογραφή συμβολαίων με την Apple για να χειριστούν την παραγωγή των πρώτων μοντέλων. Μάλιστα αφήνουν να εννοηθεί ότι μένουν μονάχα οι λεπτομέρειες για να κλείσει η οριστική συμφωνία.

Δύο πηγές αναφέρουν ότι η συμφωνία θα είναι σχετικά περιορισμένη, διότι η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει μόνο αυτοκίνητα δοκιμών για αξιολόγηση και πως η LG έτσι κι αλλιώς είχε το προνόμιο να είναι προμηθευτής για την αμερικάνικη εταιρεία.

Επειδή το LG Group, που περιλαμβάνει την LG Display, την LG Chem, την LG Energy Solution και την LG Innotek, συμπεριλαμβάνονται ήδη στην αλυσίδα εξαρτημάτων που προμηθεύουν την Apple, θεωρούν οι πιο ειδικοί ότι αποτελεί εγγύηση για την ίδια, ώστε να της προσφερθεί στον κατάλληλο χρόνο οτιδήποτε χρειαστεί, χωρίς να ανησυχεί.

Από την άλλη, διαφορετική πηγή υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη συνεργασία για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα ωφελήσει και τις δύο εταιρείες. Από τη στιγμή που η LG δεν είναι και τόσο δυνατή στη βιομηχανία των EVs, η ίδια ποντάρει πολύ σε αυτό για να ισχυροποιήσει τη θέση της περαιτέρω.

Πάντως κανένας τους δεν έχει σχολιάσει τις φήμες που κυκλοφορούν τριγύρω. Και ποιος μπορεί να ξέρει στο μέλλον αν θα τον ωφελήσει και πόσο ή αν θα τον «βλάψει» μια τέτοιου είδους σύμπραξη;