Λίγο πριν τις πίστες η Lotus Evora GT4 Concept


Μαζί με το πρωτότυπο αγωνιστικό της, η Lotus ανακοίνωσε στην Σαγκάη την παραγωγή ενός νέου πλήρους ηλεκτρικού hypercar με την ονομασία Type 130.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΟ
  • 17/4/2019

Όπως μαρτυρά η ονομασία του μοντέλου πρόκειται για μια πρωτότυπη αγωνιστική εκδοχή της κατηγορίας GT4 που η Lotus σκοπεύει να διαθέσει για το επόμενο πρωτάθλημα. Η GT4 Concept βασίζεται στην «πολιτική» έκδοση της Evora και εξελίχθηκε στο Hethel της Βρετανίας. Και αν απορείτε για την παρουσίασή της στην Σαγκάη μην ξεχνάτε πως πλέον η Lotus ανήκει στον όμιλο της Geely (που κατέχει την Volvo και το 50% της Smart).

Πάντως, η αγωνιστική έκδοση που θα δούμε στις πίστες θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή αργότερα με επικρατέστερη την έκθεση της Φρανκφούρτης. Θα βασίζεται στο ίδιο πανάλαφρο αλουμινένιο σασί με κάρμπον και συνθετικά υλικά αμάξωμα ώστε το απόβαρο να είναι στον περίπου 1,2 tn.

Στην Evora GT4 την κίνηση θα αναλαμβάνει ένας V6 των 3,5 lt που αποδίδει 456 PS στις 7.000 rpm και 510 Nm στις 4.000 rpm. Ο κινητήρας συνεργάζεται με αγωνιστικών προδιαγραφών σειραϊκό κιβώτιο έξι σχέσεων με paddles της Numatics όταν στον πίσω άξονα υπάρχει μπλοκέ διαφορικό Torsen.