LIVE: Επίσημα το νέο Renault Clio (VIDEO)


H πέμπτη γενιά του γαλλικού supermini δείχνει πιο ώριμη αλλά και πιο σύγχρονη από ποτέ στην ως τώρα ιστορία του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 5/3/2019

Τα στελέχη της Renault κάνουν λόγο για το πιο νεανικό και πιο σύγχρονο μοντέλο που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, αποσκοπώντας στην προσέλκυση νέων σε ηλικία αγοραστών. 

Το καινούργιο Clio δημιουργήθηκε βάσει του στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου που η γαλλική εταιρεία ονομάζει «Drive the Future (2017-2022») και το οποίο εκπονήθηκε με τρεις κύριους άξονες: τη δημιουργία καινούργιων ηλεκτροκίνητων μοντέλων αλλά αντίστοιχων εκδόσεων των ήδη υπαρχόντων μοντέλων, την αυξημένη δυνατότητα διασυνδεσιμότητας και την «αυτόνομη οδήγηση».

Η πέμπτη «γενιά» του Clio εκπληροί και τις τρεις νόρμες και θεωρείται το κεντρικό μοντέλο αυτής της στρατηγικής. Σχεδιαστικά, θυμίζει έντονα τον προκάτοχό του. Όπως έγινε γνωστό, θα διατίθεται τόσο με βενζινοκινητήρες όσο και με πετρελαιοκινητήρες. Αναφορικά με τους πρώτους, κάτω από το καπό του θα είναι ο (ατμοσφαιρικός, τρικύλινδρος) 1.0 SCe με 65 PS και 75 PS, αντίστοιχα, ο 1.0 TCe με 100 PS  και ο 1.3 TCe μέγιστης ισχύος 130 PS (διαθέτει και φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων). Επίσης, θα διατίθεται και με τον νέο 1.6 που διαθέτει τεχνολογία «E-TECH» που αποτελείται από τον θερμικό κινητήρα, δύο ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία χωρητικότητας 1,2 kWh.

Σε ό,τι αφορά τους  πετρελαιοκινητήρες, θα διατίθεται με τον 1.5 «BluedCi» μέγιστης ισχύος 85 PS και 115 PS, αντίστοιχα. Tο νέο Clio βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «CMF-B» χάρη στην οποία αυξήθηκε η δυσκαμψία του, συγκριτικά, και μειώθηκε το βάρος του κατά 50 km, σύμφωνα με τη Renault.