Lockdown: Ανοικτά τα συνεργεία αυτοκινήτων και τα ΚΤΕΟ


Κανονικά θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι εκθέσεις και τα συνεργεία των αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια του lockdown στις κόκκινες περιοχές της χώρας και ειδικότερα στην Αττική.

  • 10/2/2021

Σε λειτουργία θα διατηρηθούν οι εκθέσεις αυτοκινήτων και τα συνεργεία στις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες θα ισχύσουν οι αυστηρότεροι περιορισμοί στις μετακινήσεις πολιτών εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Η μετακίνηση προς και από τις εκθέσεις και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα πραγματοποιείται με την αποστολή του αντίστοιχου SMS στο 13033 για τη μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης.

Ο χρόνος που θα έχει κανείς στη διάθεσή του μετά την αποστολή του SMS είναι δύο ώρες, ενώ το ωράριο λειτουργίας των συνεργείων και των ΚΤΕΟ είναι προαιρετικό έως και τις 20.30 τις καθημερινές και έως τις 17.30 το Σάββατο.

Για την επίσκευψη σε συνεργείο αυτοκινήτων ή ΚΤΕΟ θα πρέπει να έχει προηγηθεί κάποιο ραντεβού, με εξαίρεση τα έκτακτα περιστατικά επισκευής κάποιου οχήματος. Σε λειτουργία θα παραμείνουν και τα σημεία πώλησης νέων αυτοκινήτων.

Σημειώστε ότι δεν απαγορεύεται η διαδημοτική μετακίνηση -ακόμα και για τον σκοπό της άθλησης- ενώ αντιθέτως δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση εκτός νομού, παρά μόνο σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Σε ΙΧ και ΤΑΞΙ θα επιτρέπεται η παρουσία του οδηγού συν δύο επιβάτες, με εξαίρεση την περίπτωση των ανήλικων τέκνων.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εξακολουθεί να ισχύει τις καθημερινές από τις 21.00 έως και τις 5.00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 έως και τις 5.00.