Lotus: ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar με επιδόσεις ανάλογες της Bugatti Chiron


Ο Omega είναι το επόμενο μεγάλο project της Lotus, μιας και πρόκειται για υβριδικό hyper car με συνδυαστική ισχύ 1.000 PS.

  • 7/12/2018

Η κινεζική Geely είναι η νέα ιδιοκτήτρια της Lotus και τα πλάνα της για την παραδοσιακή βρετανική εταιρεία των σπορ μοντέλων είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα. Έτσι θέλει να την μετατρέψει σε μάρκα βιτρίνα του ομίλου της σε ότι αφορά την τεχνολογία και τις επιδόσεις, ενώ σίγουρα για αυτό δεν θα λείψουν τα χρήματα. 

Με βάση αυτήν την προσέγγιση λοιπόν και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εταιρεία ασχολείται αυτήν την περίοδο με το πρότζεκτ ενός ηλεκτρικού hyper car, το οποίο θα κοστίζει με βάση τις πρώτες ενδείξεις περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια. 

Η κωδική ονομασία της προσπάθειας είναι Omega και ο στόχος είναι η συνδυαστική απόδοση των ηλεκτροκινητήρων να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 1.000 PS. Οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες νέες γενιές με βελτιωμένη ενεργειακή πυκνότητα, έτσι ώστε και το συνολικό βάρος να είναι μειωμένο. Σύμφωνα άλλωστε και με την παράδοση της βρετανικής εταιρείας. 

Η χρήση περισσότερων του ενός ηλεκτροκινητήρων θα κάνει εφικτή και την τετρακίνηση, ενώ η αυτονομία θα πρέπει να φτάνει σχεδόν τα 400 km.  

Σύμφωνα με τη Lotus το Omega θα είναι το πιο εντυπωσιακό και ριζοσπαστικό μοντέλο που θα έχει παρουσιάσει στην ιστορία της η μάρκα, η οποία μεταξύ των ανταγωνιστών του καταγράφει τη Bugatti Chiron, τα μοντέλα της Koenigsegg αλλά και αυτό της Rimac.