Mada 9: Το Αφγανιστάν έχει το δικό του supercar και ήδη κάνει βόλτες στην Καμπούλ (video)


Το πρώτο κεντρομήχανο αφγανικό supercar είναι γεγονός. Το Mada 9 κάνει ήδη βόλτες στην Καμπούλ και εντυπωσιάζει με τη σχεδίαση του. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ENTOP - Facebook
  • 4/1/2023

Το πληγωμένο από τον πόλεμο Αφγανιστάν εισέρχεται στην καρδιά της αυτοκίνησης και τον κόσμο των υπερπολυτελών οχημάτων, δημιουργώντας το πρώτο του supercar. Η χώρα που ακόμα και σήμερα υποφέρει από στρατιωτικές και τρομοκρατικές συρράξεις, ετοιμάζεται να παρουσιάσει επίσημα το Mada 9.

Εδώ και περίπου ένα μήνα, οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το συγκεκριμένο πρότζεκτ μιλούν γι το πρώτο και μοναδικό supercar του Αφγανιστάν. Πρόκειται για μία συνεργασία μεταξύ της ENTOP, του Υπουργείου Τεχνολογίας Πληροφοριών και του Κέντρου Καινοτομιών του Αφγανιστάν.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως έχουν κυκλοφορήσει video και φωτογραφίες που δείχνουν το αφγανικό supercar να κάνει βόλτες στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ. Φήμες θέλουν το αμάξωμα του Mada 9 να είναι κατασκευασμένο από ελαφριά υλικά που μπορούν να αποσυντίθενται.

Βασίζεται σε σωληνωτό πλαίσιο ενώ οι επιρροές από τη Formula 1 και τον σύγχρονο μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι εμφανείς, κυρίως στην ανάρτηση του οχήματος. Ο κινητήρας βρίσκεται στη μέση του οχήματος, πίσω από τη θέση του οδηγού, και η εξαιρετική του πρόσφυση πάνω στους χιονισμένους δρόμους της Καμπούλ, προδίδουν ότι μάλλον πρόκειται για ένα αυτοκίνητο με την κίνηση σε όλους τους τροχούς

Σύμφωνα με Muhammad Raza Ahmadi, διευθύνοντα σύμβουλο της ENTOP, ο ίδιος και η ομάδα του εξελίσσουν το μοντέλο εδώ και 5 χρόνια, και ότι θα αποκαλυφθεί στις 5 Ιανουαρίου, προκειμένου να είναι έτοιμο για την επίσημη παρουσίασή του στην έκθεση του Κατάρ

Οι δημιουργοί σημείωσαν επίσης ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου supercar έχει γίνει με γνώμονα τα σκληροτράχηλα εδάφη του Αφγανιστάν και το πρωτότυπο θα δοκιμαστεί στην πλήρη του μορφή, πριν το Mada 9 περάσει τελικά στην παραγωγή.

Δείτε το supercar να κάνει βόλτες στην Καμπούλ: