Ματιές στο μέλλον με το Lexus LF-30


Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε στο Τόκιο ένα φουτουριστικό πρωτότυπο με τους «φωτογραφίζοντας» μία μακρινή γενιά ηλεκτρικών μοντέλων.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 23/10/2019

Το Lexus LF-30 είναι αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας. Ένα concept car με πολύ προχωρημένη σχεδίαση και προφανώς εμπνευσμένη κυρίως από τα γιαπωνέζικα γούστα. Από το γενικότερα φουτουριστικό σχεδιαστικά αμάξωμα με τα ανασηκωμένα άκρα ξεχωρίζουν οι πόρτες που ανοίγουν σαν φτερά γλάρου, αλλά και το γενικότερο αεροδυναμικό σχήμα που μας παραπέμπει σε κάψουλα.

Η οποία σε ταξιδεύει πολύ μπροστά στο χρόνο μπαίνοντας στο άκρως προχωρημένο εσωτερικό με το ταμπλό να διαιρείται ουσιαστικά σε δύο μέρη. Το κόκπιτ που έχει μπροστά του ο οδηγός με το κομμένο τιμόνι και το πλήρως ψηφιακό πίνακα που παραπέμπει σε μαχητικό αεροσκάφος. Μπροστά του ο συνοδηγός έχει μια ακόμη οθόνη με διάφορες πληροφορίες και ρυθμίσεις.

Το σύστημα πρόωσης δεν θα μπορούσε να μην είναι ηλεκτρικό και σε κάθε τροχό βρίσκεται ενσωματωμένος από ένα μοτέρ. Σύμφωνα με την Lexus η συνδυαστική ισχύς είναι στους 536 PS δημιουργώντας μια «καλωδιακή» τετρακίνηση και δυναμικά χαρακτηριστικά στο πλαίσιο της τεχνολογίας Lexus Advanced Posture Control.

Επίσης, οι Ιάπωνες τονίζουν πως η μετάδοση μπορεί ανάλογα με τις συνθήκες να αλλάζει από τετρακίνητη σε προσθιοκίνητη ή πισωκίνητη για βέλτιστη αυτονομία. Για την τελευταία και την μπαταρία δεν υπάρχουν πληροφορίες, αλλά η Lexus τονίζει πως υπάρχει επαγωγική φόρτιση, καθώς και πλήρως αυτόνομη οδήγηση.