Mazda 3 2020: Φήμες για υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα!


Μετά από αρκετό καιρό ένα σύγχρονο μοντέλο της Mazda (στην Ευρώπη) θα αποκτήσει υπερτροφοδοτούμενη έκδοση βενζίνης.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MAZDA
  • 4/6/2020

Τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες έχουν επενδύσει στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες βενζίνης και στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τον ψεκασμό και την σχέση συμπίεσης. Ποιο το όφελος; Η βέλτιστη χαμηλότερη κατανάλωση από εκπομπή ρύπων. Ωστόσο, υπάρχει το θέμα των πολλών κυβικών και της ειδικής ισχύς στην εξαιρετική κατά τα υπόλοιπα σειρά κινητήρων Skyactiv-X.

Ωστόσο, πρόσφατα κυκλοφόρησαν κάποια στοιχεία στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα από το Jalopnik που δείχνουν πως στο δίκτυο των ΗΠΑ θα ξεκινήσει η διάθεση μιας νέας έκδοσης του Mazda 3. Η οποία θα έχει ένα turbo κινητήρα και μάλιστα η μετάδοση θα περνά στους τέσσερις τροχούς προμηνύοντας μια ισχύ πάνω από 200 άλογα. Επίσης θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο με έξι σχέσεις.

Λογικά η είδηση θα αφορά στον τετρακύλινδρο turbo βενζίνης των 2,5 lt που τοποθετείται στα Mazda 6, CX-5 και CX-9. Σε αυτά τα μοντέλα η ισχύς είναι στους 230 PS και η ροπή στα 420 Nm ώστε οι επιδόσεις και ο χαρακτήρας του 3 να προσεγγίζει τα προηγούμενα MPS. Αυτόματα μια τόσο ενδιαφέρουσα έκδοση θα δημιουργήσει έναν εκπρόσωπο της Mazda απέναντι στα Ford Focus ST, Hyundai i30 N, VW Golf GTI, Renault Megane RS κ.α.