Mazda 3 TCR: O εκδικητής


Η αγωνιστική εκδοχή του Mazda 3 κάνει τους φίλους της ιαπωνικής φίρμας να σταυρώνουν τα δάκτυλά τους, ελπίζοντας ότι οι Ιάπωνες θα περάσουν και στη γραμμή παραγωγής τον υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα των 350 ίππων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/10/2019

Υπό άλλες συνθήκες η αγωνιστική εκδοχή του Mazda 3 θα περνούσε απαρατήρητη, με δεδομένη ωστόσο την απουσία «καυτών» εκδόσεων από τη σημερινή γκάμα του ιαπωνικού μικρομεσαίου, το «τριάρι» με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 350 ίππων και τα διακριτικά TCR δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Η Mazda δεν μοιράζεται πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο της δημιούργημα. Ακόμα και αυτές όμως είναι αρκετές για να μας δημιουργήσουν την ελπίδα ότι στο άμεσο μέλλον μπορεί η γκάμα του Mazda 3 να αποκτήσει μια ανάλογη έκδοση.

Ήτοι έναν υπερτροφοδοτούμενο-τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 350 ίππων και 490 Nm ροπής, ένα σειριακό κιβώτιο έξι ταχυτήτων, αναβαθμισμένη ανάρτηση, τα απαραίτητα αεροδυναμικά βοηθήματα και δισκόφρενα της Brembo.

To Mazda 3 TCR φέρει την υπογραφή της Long Road Racing, η οποία μεταξύ άλλων φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία των Mazda MX-5 που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενιαίου, ωστόσο, η αγωνιστική εκδοχή του ιαπωνικού μικρομεσαίου δεν δείχνει και τόσο μακριά από τις πολιτικές εκδόσεις του, γεγονός που αφήνει ένα μικρό παράθυρο στην πιθανότητα το ομώνυμο VW Golf TCR να αποκτήσει έναν ακόμα ανταγωνιστή.