Mazda CX-5: Έρχεται νέα γενιά για το πετυχημένο SUV


Το D-SUV της ιαπωνικής εταιρείας «εξασφάλισε» την παραμονή του στη γκάμα και θα ανανεωθεί το 2025.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 31/5/2023

Μπορεί το μέλλον του να μην έδειχνε εξασφαλισμένο, αλλά φαίνεται ότι ο κύβος ερρίφθη. Το Mazda CX-5 θα συνεχίσει να υπάρχει στη λίστα των SUV της ιαπωνικής εταιρείας για αρκετά χρόνια ακόμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστραλιανής έκδοσης του Drive, η απόφαση ελήφθη με βάση τις υψηλές πωλήσεις του παγκοσμίως. «Στελέχη της ανώτερης διοίκησης επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει νέα γενιά για το CX-5. Είναι ένα μοντέλο με κορυφαίες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οπότε είναι λογικό», δήλωσε ο διευθυντής marketing της Mazda Αυστραλίας, Alastair Doak, στο «Drive».

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη δε θα έρθει άμεσα. «Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί τον επόμενο χρόνο, αλλά αργότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η 2η γενιά του CX-5 παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2016 και δέχθηκε ανανέωση τον Σεπτέμβριο του 2021. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος «βιασύνης» για νέο φρεσκάρισμα του SUV και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα φτάσει στις αγορές το νωρίτερο μέσα στο 2025.

Άλλωστε, στα τέλη του περασμένου έτους, οι Ιάπωνες προσέθεσαν στην γκάμα του CX-5 την (ήπια) υβριδική τεχνολογία Mazda M Hybrid. O κινητήρας 2.5 L e-Skyactiv G αποδίδει 196 PS και συνοδεύεται από αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων.

Πηγή: Drive Australia