McLaren Elva: Μια βροχή (δεν) την σώζει


Ωραίο το ανοιχτό supercar αλλά τι γίνεται όταν ξαφνικά πιάσει μία μεγάλη μπόρα και πρέπει κάπου να βρεις καταφύγιο για την πανάκριβη McLaren Elva;

  • 19/4/2020

Η όμορφη και γυαλιστερή McLaren Elva κάνει εδώ και κάμποσο καιρό τις βόλτες της στο ασφαλές Διαδίκτυο, όπου όλα τα πράγματα κυλούν ομαλά. Όμως το νέο supercar της εταιρίας πρέπει να έρθει και αντιμέτωπο με τον πραγματικό κόσμο και τα στοιχεία της φύσης. Και εκεί τα πράγματα είναι μάλλον δύσκολα.

Το 1,5 εκατομμυρίων ευρώ αυτοκίνητο από την ειδική σειρά Ultimate της ΜcLaren θα κατασκευαστεί τελικά σε 249 κομμάτια από τα 399 που είχε ανακοινωθεί αρχικά. Και είναι αυτό που βλέπετε: ένα εντελώς ανοιχτό αυτοκίνητο χωρίς οροφή ούτε καν παράθυρα. 

Κάτι που σημαίνει ότι ο οδηγός της, στις σπάνιες φορές που θα την κυκλοφορήσει θα πρέπει να τσεκάρει πολύ καλά τον καιρό, γιατί είναι παντελώς εκτεθειμένος στις διαθέσεις του.

Στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στον λογαριασμό του Syouken Photography στο Instagram βλέπουμε μία Elva η οποία για κάποιους λόγους βρισκόταν εκτός του γκαράζ όταν έπιασε μία δυνατή βροχή. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο Τόκιο και όπως μαθαίνουμε πρόκειται απλά για ένα αυτοκίνητο επίδειξης και όχι μία τελειωμένη Elva.

Οι πληροφορίες θέλουν το συγκεκριμένο όχημα επίδειξης να είναι κατασκευασμένο από ξύλο ενώ δεν υπάρχουν και μηχανικά μέρη που θα μπορούσαν να καταστραφούν.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι εικόνες προβληματίζουν με την φιλοσοφία πίσω από αυτοκίνητα όπως η Elva όμως, μάλλον δύσκολα θα αποτρέψουν όσους ήδη έχουν βάλει τη υπογραφή τους στην επιταγή για προκαταβολή και περιμένουν εναγωνίως να την πάρουν στα χέρια τους.