Με 306 ίππους η plug-in υβριδική έκδοση του Toyota RAV4


Την πρώτη του εμφάνιση ως plug-in υβριδικό στην ιαπωνική αγορά πραγματοποίησε το RAV4 το οποίο ενισχύει την εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων της Toyota.

  • 8/6/2020

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η plug-in υβριδική έκδοση του Toyota RAV4 ξεκινά την εμπορική πορεία του και στην ιαπωνική αγορά.

Το καταξιωμένο SUV αποδίδει την plug-in υβριδική εκδοχή του 306 ίππους συνδυάζοντας τη λειτουργία ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων με δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

Με τη σειρά τους, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου της εν λόγω έκδοσης εξασφαλίζουν μια «ηλεκτρική» αυτονομία 95 χιλιομέτρων, ενώ για τη φόρτισή τους σε μια κοινή πρίζα απαιτούνται περίπου 5 ώρες.

Σύμφωνα με την Toyota, το plug-in υβριδικό RAV4 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 6,0 δευτερόλεπτα, χωρίς παρόλα αυτά η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου να υπερβαίνει τα 4,5 λίτρα/ 100 χλμ.

Το ένα από τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ επιφορτίζεται με την κίνηση των πίσω τροχών, συνεπώς έχουμε να κάνουμε με ένα τετρακίνητο SUV, το οποίο στην ιαπωνική αγορά θα πωλείται έναντι 36.000 ευρώ.