Με 320 χιλιόμετρα αυτονομίας το ηλεκτρικό Fiat 500e


Στην αποκάλυψη των προδιαγραφών του ηλεκτροκίνητου Fiat 500e προχώρησαν οι Ιταλοί αναδεικνύοντας μια διαφορετική διάσταση του αξιαγάπητου city car.

  • 4/3/2020

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης περνά και επισήμως η Fiat αποκαλύπτοντας τις προδιαγραφές του νέου 500e. Με εκτεταμένες σχεδιαστικές αλλαγές τόσο στις επιφάνειες του αμαξώματος όσο και στον θάλαμο επιβατών, το Fiat 500e επιχειρεί να αλλάξει σελίδα και να αφήσει πίσω του τα ρετρό χαρακτηριστικά στα οποία είχε μέχρι σήμερα επενδύσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αλλαγές έχουν προκύψει και στις διαστάσεις του αμαξώματος, το μήκος του οποίου αυξήθηκε κατά 6 εκατοστά στα 3,63 μέτρα εκ των οποίων τα 2 προκύπτουν από την επιμήκυνση του μεταξονίου.

Επιστρέφοντας στο εσωτερικό, η κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 10,25 ιντσών είναι εκείνη που ξεχωρίζει συμπληρώνοντας τον επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το Fiat 500e διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης και πλήθος συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, ενώ εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 118 ίππων. Η διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση ολοκληρώνεται σε 9 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 150 χλμ./ώρα, ωστόσο, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι οι μπαταρίες ιόντων ενεργειακής χωρητικότητας 42 kWh.

Oι τελευταίες προσφέρουν αυτονομία 320 χιλιομέτρων, η οποία μπορεί να θεωρηθεί άκρως ικανοποιητική με δεδομένο τον αστικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Τέλος η τιμή του ηλεκτροκίνητου Fiat 500e στην ευρωπαϊκή αγορά για την την έκδοση First Edition διαμορφώνεται στα 37.900 ευρώ.