Με 450 ίππους το νέο Audi RS3;


Η αποκάλυψη του νέου Audi A3 μάς δίνει το δικαίωμα να ονειρευόμαστε την RS εκδοχή του μικρομεσαίου hatchback, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα φτάσει σε ισχύ τους 450 ίππους.

  • 9/3/2020

Toν τίτλο του κορυφαίου πεντάθυρου hatchback των ημερών μας είναι έτοιμο να διεκδικήσει εκ νέου το Audi RS3, επενδύοντας στο πλεόνασμα ισχύος που του προσφέρει απλόχερα ο πεντακύλινδρος-υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης των 2,5 λίτρων.

Με το απερχόμενο RS3 να αποδίδει 400 ίππους είναι σχεδόν βέβαια ότι η νέα γενιά του αυτοκινήτου πρόκειται να κινηθεί ακόμα ψηλότερα σε ό,τι αφορά στην ισχύ αλλά και τη μέγιστη τιμή της ροπής.

Ήδη οι πιο μετριοπαθείς προβλέψεις κάνουν λόγο για την παρουσία 420 ίππων κάτω από το καπό του γερμανικού hot hatch, ωστόσο, υπάρχουν και δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο που κάνουν λόγο για 450 ίππους.

Δεδομένη σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης, καθώς και του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το νέο Audi RS3 πρόκειται να βρει στον δρόμο του τη νέα Mercedes-AMG A45 αλλά και την BMW M2 Coupe στη μάχη για τα σκήπτρα μιας κατηγορίας που αποκτά όλο και περισσότερους παίκτες.

Βέβαια αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν και το νέο καυτό hatchback της Audi φτάσει έως και τους 450 ίππους, το προβάδισμα ισχύος θα είναι τέτοιο που πολύ δύσκολα θα χάσει τη μάχη της κορυφής, όταν και εφόσον αυτή δοθεί.