Με 600 χλμ. αυτονομίας και 530 ίππους το ηλεκτροκίνητο BMW i4 (video)


To επόμενο βήμα στον μαγικό κόσμο της ηλεκτροκίνησης πραγματοποιεί η BMW αποκαλύπτοντας το πολλά υποσχόμενο i4 με την αυτονομία των 600 χιλιομέτρων.

  • 3/3/2020

Στην πρώτη γραμμή της ευρύτερης κατηγορίας των ηλεκτροκίνητων οχημάτων επιστρέφει η BMW αποκαλύπτοντας την πρωτότυπη εκδοχή ενός αυθεντικού sport sedan, προδιαγραφές του οποίου αφήνουν αν μη τι άλλο υποσχέσεις.

Ο λόγος για το BMW Concept i4, το οποίο μεταξύ άλλων μάς συστήνει και τη νέα σχεδιαστική εποχή των Βαυαρών, στις προτάσεις των οποίων θα κυριαρχεί η αμφιλεγόμενο λόγω μεγέθους μάσκα «νεφρών».

To BMW i4 εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 530 ίππων γεγονός που του επιτρέπει να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα και να φτάνει στη μέγιστη ταχύτητα των 200 χλμ./ώρα.

Εξίσου εντυπωσιακά ωστόσο είναι και αριθμητικά δεδομένα που συνοδεύουν τους συσσωρευτές ηλεκτρικής ενέργειας του γερμανικού τετράτροχου και ειδικότερα της αυτονομίας καθώς σύμφωνα με την BMW τα 80 kWH των μπαταριών ιόντων λιθίου είναι ικανά να προσφέρουν στο i4 αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι το βάρος των μπαταριών δεν ξεπερνά τα 550 κιλά, κάτι που αναδεικνύει την υψηλή ενεργειακή τους πυκνότητα και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την BMW στην πέμπτη κατά σειρά γενιά του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης eDrive.   

Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσει κανείς κάτι από το εσωτερικό του αυτοκινήτου τότε αυτό είναι το ενιαίο ψηφιακό πάνελ που φιλοξενεί τις ενδείξεις του πίνακα οργάνων και του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η παραγωγή του BMW i4 θα ξεκινήσει μέσα στο 2021 στο εργοστάσιο της βαυαρικής φίρμας στο Μόναχο, η οποία και θα επενδύσει για τον σκοπό αυτό 200 εκατομμύρια ευρώ.