Με αυτονομία 260 χιλιομέτρων το ηλεκτροκίνητο Seat Mii


Το παράδειγμα του VW up! και του Skoda Citigo ακολούθησε το Seat Mii, αποτελώντας το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην ιστορία της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/6/2019

Το άσημο Mii αποτελεί την πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη πρόταση στην ιστορία της Seat. H μικρότερη σε διαστάσεις πρόταση της ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ακολούθησε το παράδειγμα των VW up! και Skoda Citigo, προσθέτοντας στην γκάμα του μια ξεχωριστή έκδοση.

Το Mii Electric, όπως ονομάζεται, εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 83 ίππων και 212 Nm ροπής,όπως άλλωστε και με μπαταρίες ιόντων λιθίου χάρη στις οποίες μπορεί να διανύσει έως και 260 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι η τοποθέτηση των μπαταριών στο δάπεδο του αμαξώματος έχει αφήσει ανεπηρέαστο το διαμέρισμα των αποσκευών, η χωρητικότητα του οποίου ξεκινά από τα 250 λίτρα.

Το Mii Electric θα προσφέρεται σε συγκεκριμένες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ σύμφωνα με την Seat θα αποτελέσει μια από τις πιο προσιτές ηλεκτροκίνητες προτάσεις, κοστίζοντας όσο και εκείνες που εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφερθούμε στις επιδόσεις του αυτοκινήτου και ειδικότερα στη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση στα 50 χλμ./ώρα, η οποία ολοκληρώνεται σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.