Με αυτονομία 330 χιλιομέτρων το ηλεκτροκίνητο Opel Corsa


Η αποκάλυψη της έκτης κατά σειρά γενιάς του Opel Corsa φέρνει στο φως τις προδιαγραφές της ηλεκτροκίνητης εκδοχής του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/5/2019

Στην αποκάλυψη της ηλεκτροκίνητης εκδοχής του νέου Corsa μετά και την εκτεταμένη διαρροή φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Το Opel Corsa-e, λοιπόν, θα εφοδιάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων (100 kW) και 260 Nm ροπής, επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,1 δευτερόλεπτα.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή φαντάζει ωστόσο η αυτονομία του, καθώς οι τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος μπαταρίες ιόντων-λιθίου των 50 kWh του επιτρέπουν να καλύπτει έως και 330 χιλιόμετρα με μία μόλις φόρτιση.

Σε περίπτωση μάλιστα που το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Opel Corsa συνδεθεί με κάποιον ταχυφορτιστή, μπορεί να ανακτήσει το 80% της ενεργειακής χωρητικότητας των μπαταριών του σε μόλις 30 λεπτά.

Κατά τα λοιπά, η Opel θα προσφέρει τρία προγράμματα οδήγησης, ενώ πέρα από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και τις γενναιόδωρες διαστάσεις του -το μήκος φτάνει τα 4,04 μέτρα, το νέο Corsa έχει να παρουσιάσει προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας συνυπογράφοντας με αυτόν τον τρόπο το υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρό.

Σε ό,τι αφορά στις συμβατικές εκδόσεις του αυτοκινήτου, το νέο Opel Corsa θα εφοδιάζεται με τους κινητήρες βενζίνης και diesel του PSA Group.

Αυτό σημαίνει ότι την κίνηση των εκδόσεων βενζίνης θα αναλάβει ο τρικύλινδρος-υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του 1,2 λίτρου ενώ στις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις θα συναντάται το τετρακύλινδρο σύνολο του 1,5 λίτρου.