Mε crossover στιλ η νέα γενιά Volvo V40


Στόχος της σουηδικής εταιρίας είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της και αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο μέσω μίας SUV προσέγγισης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 18/1/2019

O λόγος είναι εμφανής αφού τα SUV στην Ευρώπη πωλούν σαν ζεστό ψωμί απορροφώντας ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς από την κατηγορία των hatchbacks και των sedan. Για αυτό το επόμενο V40 πιθανότατα θα έχει ένα υπερυψωμένο crossover σχήμα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος που θα ξεφεύγει από την κοινότυπη σχεδίαση ενός πεντάθυρου της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Με ένα τέτοιο μοντέλο η Volvo θα μπορούσε να προσεγγίσει ένα διαφορετικό κοινό από τους αντιπάλους της (την Mercedes A-Class και τα επερχόμενα νέα Audi A3 και BMW 1) και να πλαισιώσει στην βάση του το XC40 (και δίχως να το «κανιβαλίσει»).

Οι παραπάνω πληροφορίες προέρχονται από τον Lex Kerssemakers, o οποίος σε δηλώσεις του σε βρετανικό περιοδικό ανέφερε μεταξύ άλλων πως το νέο μοντέλο θα λανσαριστεί σε δύο με τρία χρόνια και για αυτό θα συνεχίσει να παράγεται το τωρινό (φέτος ήταν να τερματιστεί η παραγωγή του).

Το νέο V40 θα βασίζεται στη νέα CMA πλατφόρμα (το υπάρχον είναι στην Global C από την εποχή της Ford) που πέρα από τις συμβατικές και υβριδικές εκδόσεις θα έχει και τουλάχιστον μία ηλεκτρική.