Με δώδεκα κυλίνδρους και χωρίς παρμπρίζ η Aston Martin Speedster


Ένα δωδεκακύλινδρο speedster 700 ίππων προσθέτει στην γκάμα των εξεζητημένων μοντέλων της η Aston Martin.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/3/2020

Ένα τετράτροχο βγαλμένο από τις κινηματογραφικές περιπέτειες του James Bond αποκάλυψε η Aston Martin, υπενθυμίζοντας την ικανότητά της να πραγματοποιεί τα όνειρα των πιστών οπαδών.

Πρόκειται για ένα δωδεκακύλινδρο speedster το οποίο θα παραχθεί σε μόλις 88 αντίτυπα τα οποία αναμένεται να εξαντληθούν λίαν συντόμως μιας και η τιμή του (βλέπε 876.000 ευρώ) δεν θεωρείται γι’ αυτό το είδος των αυτοκινήτων απαγορευτική.

Ανάμεσα στις τεχνικές προδιαγραφές του ξεχωρίζει το V12 κινητήριο σύνολο χωρητικότητας 5,2 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 700 ίππους και τα 753 Nm ροπής.

Ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων παρεμβάλλονται ανάμεσα στον κινητήρα και τους πίσω τροχούς, επιτρέποντας στο βρετανικό speedster να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Παρά την απουσία οποιουδήποτε προστατευτικού παρμπρίζ για τον οδηγό και τον συνοδηγό, η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου φτάνει τα 300 χλμ./ώρα κάτι που είναι από μόνο του αρκετό να προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία οδήγησης.

Φυσικά ούτε λόγος για κάποιου είδους οροφή γεγονός που καθιστά τους τυχερούς, κατά τ’ άλλα, επιβάτες πλήρως εκτεθειμένους στα στοιχεία της φύσης.

Η Aston Martin V12 Speedster θα κατασκευάζεται στο χέρι και οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.