Με manual κιβώτιο και πίσω κίνηση οι νέες BMW Μ3 και Μ4


Περισσότερες πληροφορίες για τις κορυφαίες εκδόσεις της σειράς 3 και 4 της BMW έδωσε ο επικεφαλής του τμήματος Μ, Markus Flasch.

  • 29/10/2019

Την περασμένη εβδομάδα είχαν «διαρρεύσει» φωτογραφίες που έδειχναν το πίσω μέρος της νέας BMW M3 σε μια μονάδα προπαραγωγής του πολυαναμενόμενου μοντέλου, με τον επικεφαλής της BMW M, Markus Flasch να κάνει κάποιες αποκαλύψεις στο αποκαλύπτει στο «Motoring».

Σύμφωνα με τον Markus Flasch η παραγωγή θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020, ενώ λίγο αργότερα θα μπει στις εκθέσεις της εταιρείας, χωρίς να εξηγήσει γιατί θα καθυστερήσει τόσο πολύ το λανσάρισμα της Μ3 και της Μ4.

«Δεν το έχουμε ανακοινώσει επίσημα, αλλά μπορεί να σας πώ ότι είναι πολύ πιθανό να προσφέρουμε πίσω κίνηση και τετρακίνηση, μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο για τα δύο μοντέλα (σ.σ. Μ3/Μ4)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Flasch.

Τη νέα σειρά Μ3 θα εφοδιάζει ένας twin-turbo εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας με ισχύ που μπορεί να ξεπερνά και τους 510 ίππους.

Μερικές κατασκοπευτικές φωτογραφίες αποκαλύπτουν πώς το εσωτερικό θα είναι high-tech, με ψηφιοποιημένο πίνακα οργάνων, αλλά και μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη για το σύστημα infotainment.

Αυτές οι δηλώσεις του Markus Flasch επιβεβαιώνουν τις φήμες πώς οι BMW M3/M4 θα προσφέρονται σε διάφορα επίπεδα ισχύος, ωστόσο οι πισωκίνητες εκδόσεις με το μηχανικό κιβώτιο θα αφορούν την έκδοση Pure χαμηλότερης ισχύος, ενώ η έκδοση Competition των 510 PS θα είναι αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και τετρακίνητη.