Με οργανικές μπαταρίες το Mercedes-Benz AVTR Vision


H Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα ακόμα φουτουριστικό πρωτότυπο στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας του πλανήτη, με τεχνολογίες βγαλμένες από το μέλλον.

  • 7/1/2020

Μια νέα μορφή αυτοκίνησης αποκαλύπτει η Mercedes-Benz στην έκθεση τεχνολογίας που φιλοξενείται κάθε χρόνο στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Το φουτουριστικό πρωτότυπο της γερμανικής φίρμας είναι πλήρως αυτόνομο και αλληλεπιδρά με τέτοιον τρόπο με τους επιβάτες και το εξωτερικό περιβάλλον που θα μπορούσε να παραλληλιστεί με έναν «ζωντανό οργανισμό».

Το AVTR Vision της Mercedes-Benz διαθέτει μεταξύ άλλων και 33 ενεργά πτερύγια τα οποία βελτιστοποιούν τις αεροδυναμικές επιδόσεις του αμαξώματος, ενώ υιοθετεί και τις πλέον βιώσιμες πρακτικές, επιλέγοντας ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά για την κατασκευή των επιφανειών του εσωτερικού του.

Από ανακυκλωμένα υλικά, άλλωστε, είναι κατασκευασμένες και οι οργανικές μπαταριές με τις οποίες εφοδιάζεται, οι οποίες διαθέτουν ενεργειακή χωρητικότητα 110 kWh χαρίζοντας στο φουτουριστικό πρωτότυπο της Mercedes την εντυπωσιακή αυτονομία των 700 χιλιομέτρων.

Οι ηλεκτροκινητήρες του AVTR Vision της Mercedes παράγουν 470 ίππους, ωστόσο, πριν προλάβετε να ονειρευτείτε ατελείωτα drift στους δρόμους του μέλλοντος θα πρέπει να γνωρίζεται ότι δεν προβλέπεται κάποιος ενεργός ρόλος για τον οδηγό, όπως άλλωστε και η τοποθέτηση χειριστηρίων που θα του χαρίζουν τον έλεγχο του αυτόνομου οχήματος.