Mε πόσα εκατομμύρια αλλάζει χέρια μία LaFerrari Aperta;


Το hypercar της Ferrari είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η τιμή του εκτοξεύεται τόσο γρήγορα στις δημοπρασίες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 26/12/2018

Με την παραγωγή της να έχει σταματήσει σχετικά πρόσφατα, η ανοιχτή LaFerrari δεν είναι αυτό που μπορεί να πει κανείς ένα γνήσιο classic. Το αντίθετο μάλιστα, καθώς η τελευταία Aperta πωλήθηκε προς 9,98 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία όμως πήγαν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Μία τέτοια Ferrari θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's στην Αριζόνα στις 17 Ιανουαρίου. Και η τιμή που αναμένεται να πιάσει μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 6,5 και 8,5 εκατομμυρία δολάρια. Αριθμός ιδιαίτερα υψηλός για αυτοκίνητο που είναι σύγχρονο και που πάντως δεν ανήκει στην τυπική συνωμοταξία των ιστορικών classics.

Aυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κάτι μοναδικό, από κατασκευάστηκαν μόλις 210 Aperta. H συγκεκριμένη είχε πωληθεί στο Bevery Hills πέρσι, και είναι όπως βλέπουμε βαμμένη στο εντυπωσιακό Νero Daytona, με κόκκινες λεπτομέρειες, ενώ έχει και το πακέτο carbon fiber για πολλά τμήματα του αμαξώματος.

Το εικονιζόμενο αυτοκίνητο έχει κάνει μόλις 2.414 χιλιόμετρα κάτι που την καθιστά εντελώς καινούργια ενώ είναι και άκρως προσεγμένη από τους ιδιοκτήτες της. Συνοδεύεται από όλα τα ορίτζιναλ αξεσουάρ, όπως το κάλυμμα του αυτοκινήτου, την οροφή, το manual του κατασκευαστή και ένα έξτρα κλειδί. Έχει επίσης ειδική επεξεργασία στο χρώμα του εμπρός μέρους έτσι ώστε να μην ξεβάψει.