Με το Eclipse Cross “κατεβαίνει” η Mitsubishi στο Rally Dakar


Αλλαγή φρουράς για την αγωνιστική ομάδα της Mitsubishi, η οποία ρίχνει στη μάχη του Rally Dakar το Eclipse Cross “αποστρατεύοντας” το άκρως επιτυχημένο Pajero Evolution.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 13/12/2018

Tην πρώτη του εμφάνιση στο Rally Dakar πρόκειται να πραγματοποιήσει σύντομα το Eclipse Cross, παίρνοντας τη θέση της αγωνιστικής εκδοχής του Pajero.

Η απόφαση για την αντικατάσταση του άκρως επιτυχημένου Pajero Evolution πάρθηκε από την αγωνιστική ομάδα της ιαπωνικής φίρμας που έχει έδρα την Ισπανία και η οποία ανέλαβε την εξέλιξη του πρωτότυπου Eclipse Cross T1.

Το τελευταίο διαθέτει σωληνωτό πλαίσιο, ανθρακονημάτινες επιφάνειες αμαξώματος, ανεξάρτητες, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις καθώς και σύστημα μόνιμης τετρακίνησης με τρία μηχανικά διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης.

Την κίνηση του αυτοκινήτου εξασφαλίζει ένας κινητήρας diesel, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 340 ίππους και τα 686 Nm ροπής, ενώ τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου συμπληρώνει το σειριακό κιβώτιο των έξι σχέσεων και τα σύστημα πέδησης που υπογράφει η AP Racing.

Στο αριστερό μπάκετ του Mitsubishi Eclipse Cross T1 πρόκειται να βρεθεί η Cristina Gutierrez, η οποία το 2017 έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε στο Rally Dakar στην κατηγορία των αυτοκινήτων.