Με το ID Buzz η Volkswagen προβλέπει αναζωογόνηση των MPV


Η έλευση του νέου, ηλεκτρικού της πολυμορφικού σε δύο περίπου χρόνια από σήμερα, δίνει στη Volkswagen ελπίδες για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού προς τα MPV.

  • 15/4/2020

Όπως το ID.3 έρχεται να αντικαταστήσει πρακτικά το Golf, σε ένα νέο, ηλεκτρικό κόσμο, έτσι και το ID Buzz φιλοδοξεί κάποια στιγμή να αποτελέσει το διάδοχο του Touran. Αντικειμενικά, το δεύτερο έχει ευκολότερη αποστολή, αφού η κατηγορία των πολυμορφικών αυτοκινήτων παραπαίει. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στρέφεται προς τα SUV, που προσφέρουν αντίστοιχους χώρους αλλά με ένα πιο εντυπωσιακό παρουσιαστικό. Έτσι, μοντέλα όπως το μεγαλύτερο VW Sharan ή το αδελφό Seat Alhambra αποτελούν παρελθόν. Όσο για το Touran, συνεχίζει μεν να διατίθεται, κανείς όμως δεν συνωστίζεται στις εκθέσεις της εταιρίας ώστε να το παραγγείλει…

Σύμφωνα τώρα με τον Frank Welsch, μέλος του ΔΣ της Volkswagen, το ID Buzz έχει αρκετές ελπίδες να αντιστρέψει την όλη κατάσταση, πολεμώντας τα SUV με το ίδιο ακριβώς όπλο, την εξωτερική του εμφάνιση. Ο ρετρό χαρακτήρας του ηλεκτρικού πολυμορφικού της φίρμας, που παραπέμπει στα παλιά Transporter και στο Microbus του 1950, έχει αποσπάσει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια. Διατηρώντας στο ακέραιο την πρακτικότητα και όλα τα θετικά στοιχεία του Touran, αλλά με ένα τέτοιο σχεδιασμό και τη σύγχρονη τεχνολογία με το μέρος του, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η τελική έκδοση παραγωγής θα είναι ακόμα καλύτερη από αυτή του πρωτοτύπου.

Αναφορικά με το ID Buzz, θα βασίζεται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ του ομίλου. Η κίνησή του θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, με ηλεκτροκινητήρες που θα κινούν τους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς. Στην πρώτη περίπτωση η απόδοση του αυτοκινήτου θα φτάνει τα 271 PS ενώ στη δεύτερη τα 374 PS, τιμές ικανές να του χαρίσουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Όσο για την αυτονομία, υπολογίζεται να αγγίζει τα 600 χλμ.