Μεγάλη άνοδος των πωλήσεων της Porsche


H ιστορική Γερμανική μάρκα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο χάρη κυρίως στα SUV και ιδίως την Macan.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ; ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/7/2019

Οι αριθμοί ευημερούν για την Porsche, η οποία στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς που διανύουμε σημείωσε άνοδο σε όλους τους δείκτες της. Συγκεκριμένα η εταιρία πούλησε 133.484 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, σημειώνοντας άνοδο 2% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Και όλα αυτά σε μία ευρωπαϊκή αγορά που σημειώνει πτώση ή στην καλύτερη περίπτωση στασιμότητα. 

Παράλληλα τα κέρδη ανέβηκαν κατά 3% στα 2,2 δισ. ευρω ενώ και τα έσοδα από τις πωλήσεις βρέθηκαν στο 9%, αγγίζοντας τα 13,4 δισ. ευρώ. Το εργατικό δυναμικό επίσης αυξήθηκε κατά 5%, στους 33.839 εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρίας Oliver Blume "η επιτυχία μας οφείλεται στην ιδιαίτερα πλούσια και ελκυστική γκάμα που έχουμε καθώς μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 παρουσιάσαμε μοντέλα όπως η νέα 911, η 911 Cabriolet, η Cayenne Coupe, η 911 Speedster, η 935, η 718 Spyder και GT4".

Πάντως την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις έχει η Macan με 47.367 μονάδες, ξεπερνώντας την Cayenne που έφθασε τις 41.725 μονάδες. Στην Κίνα η Porsche σημείωσε άνοδο 28%, ενώ στην Ανατολική Ασία, την Αφρική και την Μέση Ανατολή η άνοδος ήταν στο 20%. Μόνο στις ΗΠΑ το νούμερο ήταν μονοψήφιο, στο 3%, με 30.275 μονάδες.

Σε κάθε περίπτωση η συνέχεια της χρονιάς αναμένεται εξίσου ανοδική για την Porsche, καθώς θα μπουν σε πλήρη παραγωγή κάποια ενδιαφέροντα και πιο προσιτά μοντέλα, όπως οι 718 Spyder και Cayman GT4. Ενώ παράλληλα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η ηλεκτρική Taycan η οποία μπορεί να μην προσθέσει μεγάλα νούμερα σε πωλήσεις και κέρδη είναι όμως ιδιαίτερα σημαντική για το προφίλ της εταιρίας.