Μείωση παραγωγής από τις PSA, Dongfeng


Οι υπεύθυνοι της PSA και της κινεζικής Dongfeng αποφάσισαν να μειώσουν τον ετήσιο στόχο παραγωγής αυτοκινήτων εξαιτίας των λιγότερων πωλήσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/9/2019

Όπως ανακοινώθηκε, η Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles (η εταιρεία που σύστησαν πριν από 27 χρόνια ο Όμιλος PSA και η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng), αναπροσάρμοσε μειωμένο τον στόχο παραγωγής αυτοκινήτων για το 2019. Αιτία για αυτό είναι ο μικρότερος ρυθμός ανάπτυξης ο οποίος παρατηρείται, πλέον, στην αγορά της ασιατικής χώρας. 

Για εφέτος, αποφασίστηκε να κατασκευαστούν 180.000 οχήματα της εταιρείας, ενώ για το 2020 και το 2021, ο αριθμός θα είναι ακόμα μικρότερος, φτάνοντας τις 150.000 μονάδες ετησίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, πέρυσι η Dongfeng Peugeot Citroen Automobiles (DPCA) πούλησε περίπου 250.000 αυτοκίνητα. Όπως έγινε γνωστό, η τακτική αυτή κρίθηκε αναγκαία για να μειωθεί το κόστος. Ωστόσο, ο μεσοπρόθεσμος στόχος που έχει τεθεί από την DPCA είναι να φτάσουν οι ετήσιες πωλήσεις της τις 400.000 ως το 2025.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει 14 νέα μοντέλα στην κινεζική αγορά τα επόμενα τρία χρόνια και καθένα από αυτά θα διαθέτει και μια εξηλεκτρισμένη εκδοχή του.