Μείωση παραγωγής και κερδών για τη Subaru


Η Subaru ανακοίνωσε ότι η εφετινή παραγωγή οχημάτων θα είναι μικρότερη του αναμενόμενου, όπως και τα λειτουργικά κέρδη της, εξαιτίας του τυφώνα Habibis.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 7/11/2019

Ο τυφώνας Habibis, ο οποίος έπληξε την Ιαπωνία τον Οκτώβριο, επηρέασε την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Subaru το οποίο βρίσκεται στην Ota Gunma. Οι καταστροφές που προκάλεσε σε εγκαταστάσεις των προμηθευτών της ανάγκασε τους υπεύθυνους της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας να σταματήσουν την κατασκευή των μοντέλων της ως τις 25 Οκτωβρίου, καθώς υπήρχε έλλειψη σε μηχανικά μέρη και εξαρτήματα. 

Ο κ. Tomomi Nakamura, Διευθύνων Σύμβουλος της Subaru, δήλωσε ότι η παραγωγή αυτοκινήτων ξεκίνησε πάλι αλλά ο όγκος της είναι μειωμένος, καθώς ακόμα δε έχει αποκατασταθεί ο ρυθμός τροφοδοσίας από τους προμηθευτές. Ο κ. Nakamura δήλωσε ότι στο χρονικό διάστημα που το εργοστάσιο έμεινε κλειστό, δεν κατασκευάστηκαν 11.000 οχήματα και είναι αδύνατον πλέον να καλυφθεί η ετήσια παραγωγή, όπως είχε προϋπολογιστεί. Επίσης, δήλωσε ότι τόσο εξαιτίας αυτού όσο και λόγω του γεγονότος ότι μεταβλήθηκε σημαντικά η ισοτιμία του γεν έναντι του δολαρίου, τα λειτουργικά κέρδη της Subaru για τη χρήση του 2019 θα είναι μικρότερα από ό,τι αναμένονταν.