Mercedes-AMG GT Black Series στοιχειώνει τα όνειρά μας


Η αναβαθμισμένη Mercedes-AMG GT Black Series είχε παρουσιαστεί μέσα στο καλοκαίρι και συνεχίζει να κρατά θερμό το κλίμα. Στη Γερμανία κοστίζει από 335.240€!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MERCEDES-AMG
  • 5/10/2020

Η GT έχει γράψει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της Mercedes-AMG και μάλιστα από τα πιο αγνά μιας και ο εξηλεκτρισμός καραδοκεί για το επόμενο μοντέλο υπερύψηλών επιδόσεων. Λογικό είναι λοιπόν η GT Black Series με την ισχυρότερη εργοστασιακή εκδοχή του AMG V8 να σε χτυπά κατακούτελα με την πρώτη ματιά.

Ειδικά όταν βλέπεις αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα η εταιρία από το Affalterbach που ανάγουν την GT λες και βγήκε χτες από το υπέροχο καλούπι της. Και όμως, έχουν περάσει αρκετά χρόνια που κυκλοφορεί κλείνοντας πλέον κοντά μια δεκαετία και έχοντας να επιδείξει διάφορες σπέσιαλ παραλλαγές όπως είναι η GT-C, η GT-R, η GT3 κ.α.

Αφού λοιπόν χορτάσει το μάτι σας με αυτές τις πολύ όμορφες φωτογραφίες να υπενθυμίσουμε πως έχοντας γονίδια από την GT3 στην Black Series o V8 αποδίδει 730 PS/ 6.700-6.900 rpm και 800 Nm/ 2.000-6.000 rpm. Μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι πως το μοτέρ έχει σχεδιαστεί στην βάση του αφού ο στροφαλοφόρος είναι σχεδίασης flat-plane (όπως στους V8 της Ferrari).

Όσο για τις επιδόσεις αυτές είναι καταιγιστικές με τα πρώτα 100 km/h να επιτυγχάνονται σε 3,2 sec. Από εκεί και πέρα η διαδικασία των 0-200 km/h δεν ξεπερνά τα 9 sec με τελική στα 325 km/h. Και αφού γέμισε το μάτι και είπαμε μερικά πραγματάκια, αξίζει να αφιερώσετε μερικά λεπτά και στο παρακάτω βίντεο. Είπαμε, ο έρωτας βαράει κατακούτελα!