Mercedes-AMG One πωλείται έναντι 3.490.000€


Λίγους μήνες πριν την έναρξη των παραδόσεων κάνουν την εμφάνισή τους αγγελίες πώλησης του AMG One.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/6/2019

Tο hyper car της Mercedes, το AMG One, θα αρχίσει να παραδίδεται σιγά σιγά τους συνολικά 275 τυχερούς που όχι μόνο είχαν την οικονομική δυνατότητα να το αποκτήσουν -τιμή του ξεκινά από τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ- αλλά επελέγησαν και από τη Mercedes μεταξύ των πολλών αιτήσεων αγοράς που είχαν υποβληθεί.

Αυτοί πάντως που δεν επελέγησαν δεν σημαίνει πως δεν μπορούν αν αποκτήσουν το αυτοκίνητο, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αγγελίες για πώληση. Όχι του αυτοκινήτου που ακόμα δεν υπάρχει αλλά του slot παραγωγής και του δικαιώματος αγοράς.

Έτσι λοιπόν τελευταία εμφανίστηκα αγγελία ενός εμπόρου που ειδικεύεται στα μεταχειρισμένα supercars και εδρεύει στο κοσμοπολίτικο χειμερινό θέρετρο της Αυστρίας το Kitzbuehel. O πωλητής λοιπόν ζητά για το AMG One που θα είναι σε ασημί χρώμα με μαύρο εσωτερικό με αρκετό αλκαντάρα -για να τα αναφέρει πάει να πει πως δεν αλλάζουν- 3.490.000€. Παράλληλα εγγυάται η παράδοση θα γίνει έγκαιρα για τις επόμενες χειμερινές διακοπές.

Το Mercedes-AMG One κινείται από έναν turbo V6 1.600 cc με καταγωγή από το σύνολο της F1 καθώς και από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 1.020 PS, το 0-200 km/h θα είναι υπόθεση λιγότερων από 6,0 sec και η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 350 km/h.