Μercedes-Benz SL 2022: Ο θρύλος επιστρέφει


Τη χαμένη της λάμψη θα επιχειρήσει να ανακτήσει η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz SL εναποθέτοντας τις ελπίδες της στο μαγικό άγγιγμα της AMG.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/7/2019

Την υπογραφή της AMG θα φέρει η επόμενη γενιά της Mercedes-Benz SL σε μια προσπάθεια  το εμβληματικό roadster να ανακτήσει τη χαμένη του λάμψη.

Η νέα SL, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2021, θα βασίζεται στο δάπεδο της AMG GT και ως εκ τούτου την ευθύνη για την εξέλιξη της θα αναλάβουν οι δαιμόνιοι μηχανικοί του Affalterbach.

Προφανώς και η απόσταση που θα χωρίζει την επόμενη γενιά της Mercedes-Benz SL από την ήδη γνωστή AMG GT Roadster θα είναι αρκετή ώστε να επιτρέπει τον διαχωρισμό των δύο αυτοκινήτων, με το πρώτο να απευθύνεται σε ένα πολύ διαφορετικό κοινό.

Για την κίνηση της νέα Mercedes-Benz SL θα επιστρατευθούν οι εξακύλινδροι κινητήρες βενζίνης και diesel, αν και οι κορυφαίες εκδόσεις του αυτοκινήτου θα φέρουν οκτακύλινδρα σύνολα.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία των ηλεκτροκινητήρων, οι οποίο θα συμβάλλουν στο έργο των κινητήρων εσωτερικής καύσης διαμορφώνοντας ήπια υβριδικά σύνολα.