Mercedes-Benz Vito: Αξιόπιστος συνεργάτης εδώ και 25 χρόνια


Το Mercedes-Benz Vito καθιερώθηκε για πρώτη φορά πριν από 25 χρόνια ως ένα ευρύχωρο και ευέλικτο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα για πληθώρα χρήσεων. 

  • 16/3/2021

Γιορτάζοντας την 25η επέτειο από την πρώτη κυκλοφορία του στην αγορά, το ανανεωμένο Vito έχει εμπλουτίσει τον εξοπλισμό του με περισσότερα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, όπως το DISTRONIC, το σύστημα προειδοποίησης πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert) σε συνδυασμό με το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας, την ενεργή υποβοήθηση πέδησης και τον ψηφιακό εσωτερικό καθρέφτη. Από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς το 1996 έχουν πωληθεί περισσότερα από 1,8 εκατομμύρια οχήματα της επιτυχημένης σειράς μοντέλων.

Μετά την σχεδιαστική και τεχνολογική ανανέωση το 2020, το Vito έγινε πιο ελκυστικό από ποτέ, χάρη στους νέους τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες και την άριστα ισορροπημένη σχέση τιμής/απόδοσης. Το ελαφρύ επαγγελματικό εξοπλίζεται με μία γκάμα πέντε αποδοτικών τετρακύλινδρων πετρελαιοκινητήρων από τις οικογένειες OM654 και OM622 με απόδοση ισχύος έως 174 kW (237 hp). Το κορυφαίο μοντέλο Vito 124 CDI με ισχύ 174 kW (237 hp) και ροπή στρέψης 500 Nm διατίθεται μόνο στην έκδοση Tourer με άδεια επιβατικού.

Στις καινοτομίες της νέας γενιάς Vito συγκαταλέγονται τα αναβαθμισμένα συστήματα infotainment, το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-Tronic, η αερανάρτηση AIRMATIC για μεγαλύτερη οδηγική άνεση και περαιτέρω συστήματα ασφάλειας. Ολοκαίνουργια σχεδιαστικά στοιχεία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του οχήματος ολοκληρώνουν την ανανέωση του μοντέλου.