Mercedes EQS: Όλες οι πληροφορίες για την ηλεκτροκίνητη S-Class


Η Mercedes-Benz σχεδιάζει από το 2020, εκτός από τα EQA και EQC, το λανσάρισμα ακόμα ενός ηλεκτροκίνητου μοντέλου, που θα ονομάζεται EQS. Ο πρόεδρος της Daimler, Dieter Zetsche, επιβεβαίωσε την κατασκευή του αυτοκινήτου...

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/11/2018

Ο Michael Kelz, επικεφαλής της ομάδας εξέλιξης της Mercedes-Benz EQC, έκανε πιο συγκεκριμένα τα ηλεκτρικά σχέδια της φίρμας: «Θα έχουμε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που αναμφισβήτητα θα βρίσκεται στο επίπεδο μιας S-Class, αλλά δε θα είναι S-Class». Το αυτοκίνητο θα είναι πολυτελές και το κορυφαίο μοντέλο της σειράς EQ. Είναι, επομένως, σαφές ότι η συμβατική S-Class δε θα είναι επιπλέον διαθέσιμη ως καθαρά ηλεκτρική έκδοση.

Το Mercedes EQS θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEA

Το EQS βασίζεται στην «ηλεκτρική» πλατφόρμα (MEA) της Mercedes, στην οποία βασίζονται επίσης τα δύο άλλα μοντέλα EQA και EQC. Το τελευταίο είναι το πρώτο μοντέλο της σειράς EQ, που έχουμε ήδη δει και θα κυκλοφορήσει το 2019. Το SUV έχει μέγεθος μεταξύ GLC και GLE και η αυτονομία του φτάνει έως και τα 500 km. Η ισχύς του κινητήρα είναι κλιμακούμενη. Το EQC αναμένεται να κοστίζει στην Ευρώπη περίπου 70.000 ευρώ. Το δεύτερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Mercedes θα είναι το 2020 το EQA. Θα έχει το μέγεθος ενός μικρομεσαίου αυτοκινήτου και θα έχει αυτονομία 400 km.

Στις εικόνες μας, τo EQS εμφανίζεται με ένα ιδιαίτερο σχήμα. Η οροφή τείνει να θυμίσει coupe, ενώ το επίπεδο παρμπρίζ είναι στοιχεία αναγνωρίσιμα. Το τετράθυρο αυτοκίνητο έχει μια ελαφρώς καμπύλη κατώτερη γραμμή παραθύρου και οι εξωτερικοί καθρέφτες βρίσκονται χαμηλά στην πόρτα. Τα εντυπωσιακά παράθυρα, που φαίνονται να «βλέπουν» προς τα εμπρός, είναι τα μάτια. Οι μπροστινές πόρτες εμφανίζονται εξαιρετικά μεγάλες, τα δε ανοίγματα των πίσω θυρών είναι μάλλον στενά. Ο κοντός μπροστινός πρόβολος δίνει στην λιμουζίνα οπτικά ακόμα μεγαλύτερο μήκος. Επίσης, οι στενοί προβολείς εκτείνονται πολύ στο φτερό.

Το Mercedes EQS θα κατασκευάζεται στο Sindelfingen, ενώ το EQC βρίσκεται ήδη στη γραμμή συναρμολόγησης στη Βρέμη. Το EQA θα παράγεται στο Rastatt. Η Mercedes-Benz σκοπεύει επίσης να αποκτήσει ένα μεγάλο πολυτελές SUV, επιπρόσθετα του EQS. Επιπλέον, το εργοστάσιο στο Hambach θα κατασκευάζει το Smart ED, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά ως ηλεκτροκίνητο όπως ως Fortwo και ως Forfour από το 2020 και θα ανήκει κι αυτό στη σειρά EQ. Μέχρι το 2022, η Daimler θα επενδύσει περισσότερα από 10 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση. Μέχρι αυτή την περίοδο, όλα τα οχήματα της Mercedes θα πρέπει να είναι ηλεκτροκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των δέκα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.