Mercedes G-Class Brabus 900 «Rocket Edition»: Ρουκέτα 900 ίππων!


Η πανίσχυρη Mercedes-Benz G63 Brabus 900 «Rocket Edition» βάζει τα γυαλιά στα περισσότερα από τα επονομαζόμενα supercars με τους 900 ίππους και τα 3,7 δευτερόλεπτα για το «0-100».

  • 18/6/2021

Η σειρά «Rocket» των δημιουργιών της Brabus δεν έχει τυχαία αυτό το όνομα. Αφού δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την Mercedes-AMG GT63 S ή την Mercedes-Benz S650, το μόνο σίγουρο είναι πως μιλάμε για εξωφρενικά νούμερα ιπποδύναμης και πρωτοφανείς επιταχύνσεις για την κατηγορία.

Το τελευταίο δείγμα γραφής λοιπόν της συγκεκριμένης εταιρείας βελτιώσεων βασίζεται στην πιο ακραία G63, που προφανώς έχετε δει ποτέ. Η Brabus το ονομάζει «limited-edition supercar», αν και δεν έχει να κάνει καθόλου με την πραγματική έννοια του όρου.

Παρ’ όλα αυτά θα διατεθούν μόνο 25 κομμάτια από την Brabus 900 Rocket Edition, με τη τιμή να απογειώνεται στα 571.270 ευρώ στη Γερμανία. Ο V8 κινητήρας του μοντέλου έχει υπερκυβιστεί, φτάνοντας τα 4,5 λίτρα και με τη συνδρομή των δύο turbo, η ιπποδύναμη έχει εκτοξευθεί στους 900 ίππους και η ροπή στα 1.250 Nm.

Η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 3,7 δευτερόλεπτα μόλις, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ./ώρα. Εξυπακούετα,ι ότι το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξει πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, ωστόσο όπως λέει η Brabus, δεν θα άντεχαν τα ελαστικά.

Όσο αφορά την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, τα λόγια περιττεύουν. Νέοι προφυλακτήρες, αεροτομές, spoilers και τεράστιες ζάντες αλουμινίου 24 ιντσών συμπληρώνουν με επιτυχία αυτό το εκρηκτικό πακέτο. Στο εσωτερικό, η προσοχή πέφτει στο δερμάτινο σαλόνι εξαιρετικής ποιότητας και στα αξεσουάρ από ανθρακόνημα.